Cze wszystkim
Pozwólcie, że wyjaśnię, podczas badania symulacyjnego mojej części otrzymuję wyniki wiązań , które chciałbym animować, aby zobaczyć kierunek sił. Używam stali S355, która sprawia, że część jest bardzo sztywna w porównaniu z przyłożonymi tutaj siłami (podaję tutaj, ponieważ w zależności od przypadku stal może być dość elastyczna ^^) i kiedy uruchamiam animację, aby zaobserwować prawie niewielkie przemieszczenie, decyduję się na wzmocnienie współczynnika skali odkształcenia, aby uzyskać efekt wizualny bardziej wymowne (choć niegrzeczne).
Mój problem pojawia się tutaj, moja część jest przymocowana za pomocą kotwiących do wirtualnej ściany, która jest sztywna i dlatego nie powinna się poruszać. Podczas animacji wzmocnionego ograniczenia moja partia porusza się i utrudnia obserwację. A kiedy wynik nie jest wzmocniony, występuje bardzo, bardzo niewielkie przemieszczenie, które jest trudne do zauważenia.
Czy wiesz, czy możesz naprawić pokój podczas animacji?
Dla przypomnienia chcę uzyskać zdeformowany wynik z wynikiem , ponieważ wiem, że możemy zdecydować o wyświetleniu, oprócz wiązania, zniekształconego wyniku lub nie.
Dziękuję Wam wszystkim:)
piece_fixee_par_boulon_dancrage_et_parois_virtuelle.png