Czy mogę zmodyfikować plan otrzymany z powierzchnią "IMPPORTED"?

Czy możemy zmodyfikować plan otrzymany z powierzchnią "MNIEJ"?

importee.bmp

Dobry wieczór

Jeśli chcesz edytować 3D z zaimportowaną bryłą, możesz spróbować użyć FeatureWorks (kliknij prawym przyciskiem myszy na funkcję "Imported1", jeśli się nie pojawi, przejdź do menu Dostosuj na samym dole).

Pozwala to na odtworzenie drzewa, ale ma swoje ograniczenia, wszystko zależy od złożoności woluminów.

W przeciwnym razie możesz również skorzystać ze wszystkich funkcji, które znajdują się w zakładce "Edycja bezpośrednia" w Managerze Zamówień (jeśli się nie pojawi, kliknij ten link http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/CommandManager.htm sekcji "Aby dodać zakładkę niestandardową do Managera zamówień"). Umożliwi to przenoszenie, tłumaczenie, usuwanie,... Twarze. Polecenia te są również dostępne za pośrednictwem polecenia Wstaw/Powierzchnie.

Jeśli masz płaszczyznę 2D dołączoną do tej części, przy pierwszym rozwiązaniu będziesz musiał załatać wymiary, podczas gdy w drugim, jeśli po prostu przesuniesz elementy, wymiary pojawią się później.

3 polubienia
Mówiąc wprost, w większości przypadków przerysowanie części jest skomplikowane i czasami łatwiejsze (dla wyjaśnienia, Feature Works jest dostępny tylko z Solidworks Pro lub premium, ale nie w wersji standardowej).

Jakie dokładnie zmiany należy wprowadzić w pliku ?

1 polubienie

Witam

Wszystko zależy od powierzchni, która ma być modyfikowana, i od tego, jakie są Twoje umiejętności w zakresie powierzchni.

Możliwe jest usunięcie jednej twarzy, aby ją odbudować, a nawet kilka, i nie jest to też dobra rzecz do picia, ale w tej dziedzinie konieczne jest minimum warunków wstępnych, aby uzyskać spójny wynik.

Wracam do wiadomości @fthomas, jakie są zmiany w tym pliku?

1 polubienie

Jeśli potrzeba jest tylko na planie poprzez zachowanie części (np. zmiana wymiarowania), modyfikacja jest wykonywana bez problemów tylko na rysunku.

Jeśli sama część wymaga modyfikacji, najprostszym sposobem (w zależności od złożoności) byłoby przerobienie części. Poza tym moi koledzy odpowiedzieli bardziej precyzyjnie na temat zmiany powyższych dokumentów.

Czy znalazłeś już odpowiedź na swoje pytanie?

Jeśli tak, zamknij go. Jeśli nie, powiedz nam, czego Ci brakuje.

Miłego dnia

Dziękuję za odpowiedzi, nie mam prac Feature, zrobiłem rysunek, który zapisałem w DWG, aby wznowić zmiany w 2D w Autocad, nie powiodło się 3D...