Witam
Chcę stworzyć funkcję biblioteczną (dla dysz zasilających (tutaj zielonych)), która przyjmuje jako odniesienie twarz (nie szkic), kiedy wygładzam w mojej funkcji bibliotecznej, wybieram twarz, ale kiedy robię to na części, do której wstawiam mój FB, nie bierze tego pod uwagę. Pojawia się komunikat o błędzie "Nie można utworzyć funkcji bibliotecznej z wybranymi odwołaniami". Czy można użyć twarzy jako odniesienia, czy nie?
jet_de_fonte_parapluie.sldlfp
Witam, myślę, że możliwe jest użycie twarzy jako odniesienia, ale musisz zorientować swoje szkice w stosunku do odniesienia.
Z pewnością masz problem z tym, że Twój szkic się odwraca i linie się przecinają.
1 polubienie
Witam
To nie twarze są problemem, ale punkt szkicu.
Twoje referencje są następujące:

Pierwsza strona jest dobrze dobrana.
1 polubienie
Dziękuję Aliende,
Ale nadal nie widzę, jak sprawić , by moja funkcja wygładzania działała w funkcji bibliotecznej. Jakiego odwołania lub jakiego typu odwołania muszę użyć, aby moje wygładzanie działało. Chcę użyć tylko jednej powierzchni i jednego punktu lub osi.
Dobry wieczór
Myślę, że to funkcja wygładzania jest problemem.
Próbuję stworzyć funkcję biblioteczną opartą na bardzo prostym wygładzaniu i za każdym razem, gdy chcę umieścić ją w pokoju, otrzymuję ten sam komunikat:

Dziękuję, próbowałem wszystkiego, więc myślę, że nie jest to możliwe....
1 polubienie
W Pomocy SolidWorks dotyczącej funkcji bibliotecznych nie ma żadnych wskazówek, że nie jest możliwe umieszczenie złożonej operacji, takiej jak Wygładzanie lub Skanowanie, w Bibliotece. Nie przestaję się przyglądać.
To też widziałem. Nawet absorbując jak najwięcej funkcji i upraszczając referencje, nie jestem w stanie tego zrobić. Pojawia się ten sam komunikat o błędzie.