Czy dokument Word można połączyć we właściwościach szkicu?

Witam

Proszę bardzo, tworzę bazę danych profili w Solidworks. (tworzenie szkiców zgodnie z normami dla części spawanych mechanicznie). W tym celu mam dokument Word dla każdego profilu, pokazujący standardy wymiarowe każdego z nich.
Chciałbym umieścić ten dokument we właściwościach szkicu, aby każdy użytkownik mógł go kliknąć, aby otworzyć ten dokument, jeśli chce go wyświetlić.

Czy jest to możliwe? Z góry dziękuję

Witam

Jak wygląda Twój plik Word?

Nie możesz wstawić notatki z kopiowaniem i wklejaniem swojego słowa?

Witam

Czy masz EPDM? Ponieważ byłoby to łatwe do zrobienia za pomocą tego oprogramowania

Osobiście dla bazy profilu zrobię to za pomocą excela

Zobacz ten link

W rzeczywistości moim celem jest umieszczenie hiperłącza we właściwościach szkicu, aby jednym kliknięciem móc otworzyć plik Word (arkusz danych)

Witam

Istnieje rozwiązanie polegające na użyciu skoroszytu Conseption, w którym możesz przeciągać i upuszczać dokumenty WORL, Excel lub PDF.

Pozdrowienia.

classeur_de_conseption.jpg
7 polubień

Dziękuję OBI WAN, to rozwiązanie, którego nie znałem. Ale po próbie to zbyt obciąża mój plik. ( 213KB do 1930 KB )

A wstawiając hiperłącze?

http://help.solidworks.com/2013/French/SolidWorks/sldworks/c_hyperlinks_in_notes.htm

hypertext.jpg
4 polubienia

Do wszystkiego, co jest ustandaryzowane, używam narzędzia LOCALHELP (z pakietu mycadtools).

Spowoduje to dodanie zakładki (po prawej) w SolidWorks i będzie wskazywać różne pliki (pdf, Words, Excel,......) naszej sieci, wszystkie dostępne za pomocą jednego kliknięcia z SolidWorks.

Dowód na zdjęciach tutaj:

capture_localhelp.jpg

@flegendre, czyli narzędzie dostosowuje udostępniane pliki do otwartego pokoju?

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, które pozwoliły mi poznać różne sposoby rozwiązania tego problemu. Ale nawet po kontakcie z CADWARE żadne rozwiązanie nie byłoby możliwe , aby spełnić moje oczekiwania.

Dziękuję i do zobaczenia wkrótce:)

2 polubienia

To, czego potrzebujesz, to to, co wyjaśnił Aurélien:
Możesz wstawić hiperłącze do strony internetowej (link podstawowy), ale możesz również wskazać dowolny plik przechowywany w Twojej sieci (to jest to, czego chcesz, jeśli dobrze zrozumiałem)

1 polubienie