Proszę bardzo, tworzę bazę danych profili w Solidworks. (tworzenie szkiców zgodnie z normami dla części spawanych mechanicznie). W tym celu mam dokument Word dla każdego profilu, pokazujący standardy wymiarowe każdego z nich. Chciałbym umieścić ten dokument we właściwościach szkicu, aby każdy użytkownik mógł go kliknąć, aby otworzyć ten dokument, jeśli chce go wyświetlić.
Do wszystkiego, co jest ustandaryzowane, używam narzędzia LOCALHELP (z pakietu mycadtools).
Spowoduje to dodanie zakładki (po prawej) w SolidWorks i będzie wskazywać różne pliki (pdf, Words, Excel,......) naszej sieci, wszystkie dostępne za pomocą jednego kliknięcia z SolidWorks.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, które pozwoliły mi poznać różne sposoby rozwiązania tego problemu. Ale nawet po kontakcie z CADWARE żadne rozwiązanie nie byłoby możliwe , aby spełnić moje oczekiwania.
To, czego potrzebujesz, to to, co wyjaśnił Aurélien: Możesz wstawić hiperłącze do strony internetowej (link podstawowy), ale możesz również wskazać dowolny plik przechowywany w Twojej sieci (to jest to, czego chcesz, jeśli dobrze zrozumiałem)