Ponownie pojawia się usunięcie części/złożenia

W zeszłym tygodniu musiałem przełączyć się z systemu Windows XP na Windows 7  z powodu problemów z komputerem (grrr) ... i w rezultacie od tego czasu pojawiły się pewne problemy z Solidworks.

Między innymi w niektórych zespołach, gdy usuwam część, pojawia się ona ponownie natychmiast. Co nie jest praktyczne w przypadku konfiguracji. A zabawne jest to, że nie robi tego ze wszystkimi elementami.

Załóżmy, że chcesz usunąć 2. pokój, natychmiast pojawi się ponownie. Natomiast jeśli usunę 3. element, pozostaje on usunięty.

Sposoby na rozwiązanie tego dość irytującego problemu?

Dla twojej informacji, korzystam z solidworks 2011 i nie miałem wcześniej tego problemu

1 polubienie

Witam, musisz sprawdzić czy masz aktualne sterowniki karty graficznej:

http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

W przeciwnym razie zapoznaj się z moim samouczkiem, aby zresetować ustawienia SolidWorks:

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks

Redagować: 

Czy posiadasz najnowszą wersję oprogramowania SolidWorks 2011 SP? Dodatek SP5?

W przeciwnym razie naciśnięcie CTRL Q sprawi, że rysunek będzie wyglądał poprawnie po tego rodzaju błędzie w ogóle.

2 polubienia

Cześć coin37coin

Tak, odpowiedź @PL jest z pewnością solucją .

zobacz swoją kartę graficzną i przetestuj nowy sterownik dla SW 2011 na stronie SW

Spójrz również na swoją wersję Windaube 7 jest w wersji 32 lub 64-bitowej

@+ ;-)

Nigdy nie myślę o tych historiach kierowców... Zobaczę, czy to już wszystko (ale jednak) i powiem Wam jeszcze raz.

Dzięki za notatkę :D

1 polubienie

Czy posiadasz najnowszą wersję oprogramowania SolidWorks 2011 SP? Dodatek SP5?

W przeciwnym razie naciśnięcie CTRL Q sprawi, że rysunek będzie wyglądał poprawnie po tego rodzaju błędzie w ogóle.

1 polubienie

Tak, logicznie rzecz biorąc, mam właściwy.

Ale tak czy inaczej, zdecydowanie za dużo problemów z moją stacją przez kilka dni (przedwczesne ponowne uruchomienie, problemy z wyświetlaniem itp.) ... i którzy niekoniecznie są spokrewnieni z Solidworks.

Przekazałam więc dziecko mojemu serwisowi informacyjnemu i bardzo mocno zżyłam się z tym, aby wkrótce coś zmienić

1 polubienie