Zepsułem 2 sprawne części mojej maszyny do drewna combi. Szukam osoby lub metody/wyjaśnienia, które pozwoli mi je na nowo stworzyć. Robiłem zdjęcia, próbowałem modelować z Hi3D, ale nie jest to najlepsze. Nie czuję się zbyt pewnie w oprogramowaniu CAD. Załączam jedno ze zdjęć.
Mam nadzieję, że niektóre strony nie działają Podłużniki po obu stronach są naprawdę uciążliwe do dostępu na poziomie litery V. To formowana część w widoku kształtów, ale wszystko jest możliwe. Cena może trochę zaskoczyć.
W druku 3D istnieje sposób, by w zależności od rodzaju zamówienia było to bardziej opłacalne – zabieg T6 na części eliminujący napięcie. Do rysunku z diagramem można wykonać ten element dla Ciebie
Edycja: Źle się wyraziłem, mogę to dla ciebie zrobić, ale ty możesz zrobić to w 3D, nie mam frezarki w moim T1
Witam i witamy na forum David_HISSETTE, Aby zrobić tę część, można też zrobić to ze skanera, aby stworzyć model 3D, a następnie wydrukować, ale nie znam kosztów. Oto przykład=>Geomagia dla SOLIDWORKS | Artec 3D … Powodzenia, @+. AR.
Dziękuję za odpowiedź. Myślę, że można go uczynić solidnym, a potem przebić się przez niego. Ten przejście odpowiada położeniu śruby zaciskowej. Oczywiście mam też inne zdjęcia.
Zrobię dla ciebie podstawowy model, który można później zmodyfikować za pomocą wymiarów, jeśli niektóre wymiary ci nie odpowiadają, zmieniamy je. Zrób przeróbkę według własnych wymiarów bezpośrednio po swojej stronie, mój skan 3D nie działa zbyt dobrze stąd
Żeby spojrzeć na thingiverse, jeśli część nie jest jeszcze dostępna (np. z machine ref). Jeśli część jest delikatna, być może inni już ją przeprojektowali. Albo przez maszynę znalazłem możliwą część zamienną na Aliexpress lub indziej. Edycja: Podaj nam referencję maszyny, być może części zamienne są oficjalnie lub nieoficjalnie!