Część niewidoczna

Witam

Właśnie zainstalowałem najnowszą wersję Solidworks na moim komputerze i mam problem z wyświetlaniem części. Po wyciągnięciu i jeśli element Bossing/Extrusion nie jest wybrany, część nie jest widoczna, pojawia się tylko zacienione "tło" (patrz rysunek 1). Teraz, jeśli wybiorę element dodania/wyciągnięcia, zobaczę kontury mojej części (obraz2). Ale w żadnym wypadku nie mogę sobie wyobrazić objętości tego pomieszczenia. Odinstalowałem i ponownie zainstalowałem oprogramowanie już 3 razy. Za pierwszym razem, gdy go zainstalowałem, zadziałało, ale musiałem zmienić ustawienie bez wiedzy o tym i nie mogłem wrócić do ustawień domyślnych (już zresetowałem 2 razy). FYI, zainstalowałem Solidworks na innym, znacznie mniej wydajnym PX i wyświetlacz jest OK. Przyznam, że już nie wiem co robić. Karta graficzna to AMD Radeon HD 7560D. Dziękuję za pomoc.

Do zobaczenia wkrótce

image1.jpg

Witam

Jeśli klikniesz prawym przyciskiem myszy funkcję wytłaczania, czy możesz sprawić, by poszła w górę? Bo zdarza się, że klikamy prawym przyciskiem myszy i chowamy się przynajmniej dla mnie, gdy chcę coś zrobić zbyt szybko :-)

Funkcja ukrywania/pokazywania nie zmienia wizualnego aspektu wyświetlacza

W rzeczywistości mój problem nie jest problemem związanym z konkretnym plikiem. Każda nowo utworzona część ma ten sam problem wizualny

Czy podjęto próbę przywrócenia  Solidworks?

Odinstalowałem i ponownie zainstalowałem Solidworks 3 razy (z usunięciem rejestru). Próbowałem też przywrócić ustawienia z komputera, na którym nie mam problemów z wyświetlaniem.... nic nie zostało zrobione

Czy masz te same konfiguracje na obu komputerach? Czy spojrzałeś na aktualizacje karty graficznej?

Zobacz ten link między innymi 

https://www.lynkoa.com/forum/solidworks/pas-daffichage-de-mes-pièces

@+

Karta graficzna to zintegrowana karta AMD Radeon HD 7560D. Jest aktualny, ale może nie być kompatybilny z Solidworks?

@jean-marc joubert_1

czy możemy mieć pełną konfigurację komputera ?

Karta graficzna Proc wersja pamięci RAM Windaube / Solidworks

@+

Zresetowanie opcji oprogramowania w rejestrze jest często klasycznym sposobem na wypróbowanie rozwiązania.
=> cmd > regedit

Ale hej... Uważaj, to niebezpieczne :)