Część, która nie pojawia się w oknie podglądu

Witam

Mam problem z częścią (w stanie wyświetlania 6 ???), która nie pojawia się, gdy proszę o okno podglądu.

W oknie SW ten pokój ma niebieskawe kontury, których nie mają inne pokoje. Oczywiście wynika to z tego stanu wyświetlania 6. Jak powrócić do stanu wyświetlania 1?

Dziękuję za pomoc

probleme_affichage.jpg

Witam

Niebieskie kontury są otwartymi konturami, co w rzeczywistości wskazuje, że twoja część wypływa na powierzchnię, prawdopodobnie jest to źródło twojego problemu.

Mick

1 polubienie

Mick

Jest to kawałek zwijanej blachy....

Witam

Tak, ta sama uwaga co mick, część nie ma grubości na poziomie cylindra i dlatego renderowanie jest niewidoczne.

1 polubienie

Być może niebieskie kontury wskazują otwarte powierzchnie.

Otwórz swój pokój i spójrz na drzewo, a znajdziesz róg na powierzchni.

Mick

nie, nie rozumiem... Patrz P.J

cylindre.jpg

Jednak możemy zobaczyć ciało powierzchniowe w twoim drzewie, patrz załączony kawałek!!

Jedna z twoich funkcji może utworzyć błąd geometryczny, który tworzy tę powierzchnię.

Radzę użyć paska odzyskiwania, aby zobaczyć, kiedy twoja objętość staje się powierzchnią.

Mick

surface.png
1 polubienie

rzeczywiście, Mick, mam tę powierzchnię, która pojawia się podczas składania... Nie rozumiem, bo mam podobny pokój, w którym ta funkcja powierzchniowa się nie pojawia (P.J)

cylindre2.jpg

Tak, nie ma powodu, aby zginać się w celu wygenerowania powierzchni.

To albo błąd, albo problem z konfiguracją (parametr blachy, geometria, która się krzyżuje...), niestety bez pliku ciężko będzie mi powiedzieć więcej. 

Mick

Oto kawałek... dziękuję za pomoc

PNE3004054-6_virole_cuve_pne30.sldprt

Witam

Którą wersję solidworks posiadasz?

Myślę, że to po prostu błąd związany z twoim SP.

jest to SW Premium 2015 - SP5

Cóż, mój SW nieoczekiwanie się zamknął..... i   HHHooo cud renderowanie wróciło do normy....

Nie da się tego zrozumieć.....

fin.jpg

Cóż, mój SW nieoczekiwanie się zamknął..... i   HHHooo cud renderowanie wróciło do normy....

Nie da się tego zrozumieć.....

fin.jpg
1 polubienie

Dziwne, dziwne...

Ładny render w każdym razie

Jak mówi mick

Doskonałe renderowanie Bravo

Z czystej ciekawości wiem, że to paskudna wada, ale lubię się uczyć i rozumieć

Do czego służy ta maszyna?

dziękuję @+