Witam
Po ponownym otwarciu mojego złożenia w solidworks 2022 zauważyłem, że aktualizuje się on do poprzedniej wersji, podczas gdy pokazuje mi poprawną najnowszą wersję tuż przed "odbudowaniem".
Czy mogę gdzieś znaleźć moją aktualną część, czy muszę zacząć od nowa?
Zaznaczam, że dana część nie posiada własnego pliku, a jedynie plik złożenia, którego data rejestracji odpowiada moim ostatnim modyfikacjom.
Jeśli ktoś ma rozwiązanie, bardzo by mi pomogło!! Dziękuję
Witam
Zajrzyj do narzędzia==>options ==> backup/recovery, jeśli masz je włączone i gdzie są przechowywane, jeśli są włączone.
Inne rozwiązanie, jeśli część jest tylko do odczytu na dysku twardym, jeśli ją zmodyfikowałeś i zapisałeś zespół, podgląd zespołu jest aktualizowany, ale gdy tylko go otworzysz, ponieważ część nie została zapisana po modyfikacji, zespół wraca do oryginału i nie ma możliwości odzyskania go jak wcześniej. (chyba, że istnieje możliwość wykonania kopii zapasowej)
Z drugiej strony, jeśli część jest zapisana w zespole, nie ma powodu, dla którego nie powinna podążać za zespołem (chyba że masz podzespół, który jest zawsze tylko do odczytu i zawiera tę część)
Domyślam się, że nie masz PDM.
1 polubienie
Dziękuję za odpowiedź, w końcu zacząłem od zera swój kawałek, ponieważ nie było innego rozwiązania w sytuacji awaryjnej. Jeśli to się powtórzy, spróbuję.
@y.Baron
Czy możesz zamknąć temat STP wybierając odpowiedź 
Pozdrowienia