Część Solidworks do wykonania

Witam, jestem początkującym w Solidworks i muszę jak najszybciej skończyć część dla siebie i przyjaciela. Muszę tylko zrobić wiele w pokoju, czego nie mogę zrobić (mimo że jest to bardzo proste). Dlatego wzywam was, abyście spróbowali zbudować wokół pokoju. Z góry dziękuję.

PS: To bardzo proste dla osób, które wiedzą, jak korzystać z Solidworks, nie dla mnie^^

Część 1.SLDPRT

Zrobiłem zrzut ekranu, nie wszyscy mamy tę samą wersję

i wyjaśnij dokładnie, czego chcesz 

@+

1 polubienie

O tak, przepraszam, korzystam z Solidworks 2015 i tak naprawdę chciałbym, aby ktoś pomógł mi zrobić otwory, tak jak to zrobiłem z dwóch stron, ze wszystkich stron figury, w tym z zaokrąglonymi krawędziami. Z góry dziękuję. 

sdf.png

Aby stworzyć w całym pokoju, tak, jest to możliwe 

Ale ze względu na grubość kawałków, otwory w rogach będą się nakładać i przenikać, co jest normalne, ponieważ osie tych otworów zbiegają się w kierunku osi tego wspomnianego promienia

który + to zamierzasz zjeść dużo pamięci RAM 

Spójrz i przeczytaj ten wątek com w całości i spójrz na tajniki najlepiej, jak myślę, i stwórz dla Ciebie wygląd 

http://www.lynkoa.com/forum/3d/nid-d-abeille

Ten wygląd jest wizualnie wiarygodny i znacznie mniej chciwy 

Zobacz również ten link http://www.lynkoa.com/forum/2d/solidworks-repetiton-circulaire-selon-une-spirale

@+ ;-)

4 polubienia

Dobra, zobaczę, dziękuję za odpowiedź =)

Może robiąc składaną blachę, którą będziesz rozkładać, wiercić i składać?

Witam, zrobiłem ci samouczek, abyś mógł to zrobić w prosty sposób.

Jeśli potrzebujesz porady, powinieneś unikać wielu wystąpień w szkicu. Powoduje to opóźnienie w Solidworks.

Lepiej zrobić funkcję powtarzania (patrz samouczek).

Wysłałbym Ci Twoją część, ale śledzę SolidWorks 2016 i nie będziesz mógł go otworzyć.

Informuj mnie na bieżąco, jeśli spełnia Twoje potrzeby.

Miłego dnia.

repetition_pilotee_par_une_courbe.pdf
4 polubienia

@mickael.alves

możesz podać czasy rekonstrukcji swojego utworu, dziękuję @+

Uważam, że jest dość ciężki jako projekt

1 polubienie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Najpierw poświęciłem kilka minut na mój utwór i zmarnowałem dużo czasu na daremne próby zrobienia.

Postaram się odpowiedzieć na Twoje komentarze i dziękuję za samouczek ;)!

Witam

W zestawie znajduje się część z 2 razy większą liczbą otworów.

Prawdę mówiąc, w domu dzieje się to dość szybko, ale ja mam bardzo mocny komputer dedykowany do Solidworks, więc to, co ci powiem, może nie być wystarczająco reprezentatywne, jeśli biegasz na standardowych komputerach.

Miłego dnia.

Część 1.SLDPRT

STP: @ mickael.alves

Możesz podać czasy rekonstrukcji swojego utworu

dziękuję @+

Uważam, że jest dość ciężki jako projekt

Mam też komputer, który działa dobrze dla SW ;-)

Na mojej stacji roboczej zajmuje to 20 sekund, gdy całkowicie przebudowuję część za pomocą CTRL Q dla 7200 wystąpień.