Witam
Mam problem z symetrią części. Otrzymuję ten komunikat, który się pojawia: "Nie można znaleźć części podstawowej"? Czy wiesz, jak ją znaleźć?
Z góry dziękuję.
Cdt
Fred
Witam
Jakiej metody użyłeś do stworzenia swojej symetrii?
Czy możesz udostępnić swój plik części sldprt?
Która wersja oprogramowania?
Witaj @Le_Bidule ,
niestety nie mogę udostępnić mojego 3D (poufne).
Pracuję na oprogramowaniu SW 2020 SP5.0
I to nie ja mam projekt, biorę stary montaż.
Witam;
Edytując odniesienia komponentu (lub Odniesienia zewnętrzne), powinieneś być w stanie zwizualizować, gdzie Solidworks wskazuje na... i nazwa części podstawowej...
Pozdrowienia.
Zazwyczaj nazwa oryginalnej części jest zgodna z symetrią (widoczną w menedżerze operacji FeatureManager). A wykonując Plik/Wyszukiwanie referencji, jak to wygląda?
W rzeczywistości myślę, że wiem, dlaczego mam ten problem: zmieniłem nazwę części i teraz symetria nie znajduje swojej części odniesienia!
Witam
W tym przypadku postępuj zgodnie z zasadą @MacLane, klikasz na odniesienie i wracasz do swojego nowego referencji, a ona powinna znaleźć swoje maleństwa.
Dziękuję za odpowiedzi, to działa, ale nie wiem, komu przypisać "Najlepszą odpowiedź" między @Le_Bidule a @Maclane !
Życie to po prostu ciąg wyborów. Nie chcę, żebyś dziś wieczorem musiał brać tabletki nasenne. Wtedy będę dobrym księciem.
A @maclane meritum...
Dziękuję, mój dobry książę!!
Ogólnie rzecz biorąc, przyznanie odznaki honorowej "Najlepsza odpowiedź" jest interesujące (w moich oczach) tylko po to, aby móc zamknąć temat satysfakcjonującą i pozytywną odpowiedzią.
Powiedzmy, że "na ten czas" chętnie przyjmuję ten przywilej i pozostaję dłużnikiem @Le_Bidule za wartość 0,5 pkt... Bo warto.
Pozdrowienia.