Części o nazwie multiple configration

Witam

Czy ktoś może mi pomóc z rysunkiem zespołu. Wyjaśniam jego skład, ponieważ ma tylko 2 sztuki, z których każda składa się z określonej liczby zagięć blachy, ale oprócz tego ma kilka konfiguracji związanych z ich rozmiarem, przykład: A: 200 x 300, a następnie B: 500 x 800, co oczywiście zmienia wymiary części składanych. Udało mi się zrealizować swoje plany dotyczące produkcji, póki co sobie z tym radzę.

Moje części są modyfikowane tak, jak powinny, ale muszę teraz zamówić, muszę wyjąć każdy element, nazwać go inaczej w DWG i PDF;

Konfiguracja A: Arkusz-1A 200 mm

Konfiguracja B: Arkusz-1B 500 mm

Nie mogę jednak znaleźć sposobu na nazwanie części arkusza blachy dla każdej konfiguracji, tak aby automatycznie na rysunku, czy to dla rozwiniętej blachy, czy dla zestawienia materiałów, część była poprawnie nazwana. Idealnie, jeśli wiesz, jak podać odpowiednią ilość, ponieważ jedno zmartwienie to za mało, potrzebuję, aby kawałek pomnożył się w stosunku do danej ilości.

Załączam montaż

Witam

Nie ma żadnych załączników, a opis nie wydaje mi się zbyt jasny

W panelu właściwości niestandardowych znajduje się zakładka "Specyficzne dla konfiguracji".
Jeśli rysunki używają właściwości niestandardowych do wypełnienia tabelki rysunkowej, powinno to wystarczyć.
Aby automatycznie wygenerować nazwy plików DWG i DXF przy użyciu tych właściwości, należy użyć narzędzi mycadtool.

1 polubienie