Zestaw zębatek na catia VR21

Witam

Jestem nowy na tym forum. Celem mojego projektu jest wykonanie koła zębatego napędzanego plikiem Excel. Przeprowadziłem ten projekt na swoim komputerze . Okazuje się, że chciałem otworzyć ten plik na innym komputerze , ale niektóre funkcje nie są aktualizowane (załączyłem odpowiednie komunikaty o błędach).  Chciałbym wiedzieć, jak je zaktualizować ?

Pozdrowienia

Ps: Jestem skłonny udzielić Ci więcej informacji .  

pignon_parametre.pdf
1 polubienie

Zobacz ten link

https://www.youtube.com/watch?v=DlZE6m4wokg

@+ ;-)

2 polubienia

Witam

Rzeczywiście, jest to sygnał ostrzegawczy od CATIA.

Jedyne przyczyny i skutki, które mogą spowodować otwarcie na innym komputerze w celu wyświetlenia PB aktualizacji:

• Dzieje się tak, ponieważ plik CATIA nie widzi poprawnego pliku Excel.
  • Wersja programu CATIA na nowym komputerze jest nowsza (utworzenie pliku na wcześniejszej wersji byłoby brakiem skórki, w której wyższa wersja poprawia PB wymagający aktualizacji pliku).

W przeciwnym razie dzieje się tak dlatego, że PB już istniał.

2 polubienia

Jeśli PB nie istnieje na drugim komputerze.

Będziemy musieli przyjrzeć się środowisku naturalnemu i hodowli bydła.

Jeśli istnieje , będziesz musiał powiedzieć nam więcej, a nawet udostępnić plik i sekwencję, która powoduje aktualizację.

@+1 gt22

Istnieją również pliki już skonfigurowane w sieci.

Edit: miłego weekendu.

2 polubienia

Okazuje się, że wersja catii jest taka sama na drugim komputerze, czyli w wersji V5R21. 

Obecnie jestem w szkole inżynierskiej. Okazuje się, że zrealizowałem swój projekt na moim komputerze i właśnie wtedy, gdy chciałem otworzyć swój projekt na komputerach mojego zakładu, pojawił się ten problem. 

Załączam plik catia, a także powiązany plik Excel.

tabledepilotagedupignon.zip

I czy Excel to ta sama wersja na 2 komputerach?

jeśli masz tę samą wersję catia i excel na każdym komputerze

Powinno działać bez problemu

Sprawdź każdą wersję

@+

1 polubienie

W rzeczywistości używam innej wersji programu Excel. Czy uważasz, że to jest przyczyną mojego problemu? 

1 polubienie

Jeśli to jest przyczyną mojego problemu, czy istnieje rozwiązanie?   

1 polubienie

więc jeśli się nie mylę,

Twoja osobista wersja programu Excel jest lepsza od wersji ze szkoły inżynierskiej do sprawdzenia

W przeciwnym razie, gdyby było na odwrót, mógłbyś zobaczyć plik Excela w szkole

Z drugiej strony, plik Excela utworzony w szkole, powinieneś być w stanie otworzyć go w swojej osobistej wersji

Zobacz ten link

https://support.office.com/fr-fr/article/Utiliser-Excel-avec-des-versions-ant%C3%A9rieures-d-Excel-2fd9ffcb-6fce-485b-85af-fecfd651a5ac

@+ ;-)

Wersja programu Excel mojej instytucji jest nowsza niż wersja, którą mam na komputerze.  

Dobra, zajrzę do linków, które mi przesłałeś.  

1 polubienie

Witam

Moim zdaniem PB nie pochodzi z Excela, chociaż (.xlsx) wolę zostać w .xls.

Przed otwarciem jest już domyślny, można go zobaczyć w systemie Windows bez otwierania pliku, miniatura pokazuje zębnik na czerwono (zaktualizuj domyślny kolor w CATIA).

W filmie sekwencja ponownego łączenia utraconych odniesień wypełnień 1 i 2

mise-a-jour.mp4
1 polubienie