Jestem nowy na tym forum. Celem mojego projektu jest wykonanie koła zębatego napędzanego plikiem Excel. Przeprowadziłem ten projekt na swoim komputerze . Okazuje się, że chciałem otworzyć ten plik na innym komputerze , ale niektóre funkcje nie są aktualizowane (załączyłem odpowiednie komunikaty o błędach). Chciałbym wiedzieć, jak je zaktualizować ?
Pozdrowienia
Ps: Jestem skłonny udzielić Ci więcej informacji .
Rzeczywiście, jest to sygnał ostrzegawczy od CATIA.
Jedyne przyczyny i skutki, które mogą spowodować otwarcie na innym komputerze w celu wyświetlenia PB aktualizacji:
Dzieje się tak, ponieważ plik CATIA nie widzi poprawnego pliku Excel.
Wersja programu CATIA na nowym komputerze jest nowsza (utworzenie pliku na wcześniejszej wersji byłoby brakiem skórki, w której wyższa wersja poprawia PB wymagający aktualizacji pliku).
W przeciwnym razie dzieje się tak dlatego, że PB już istniał.
Okazuje się, że wersja catii jest taka sama na drugim komputerze, czyli w wersji V5R21.
Obecnie jestem w szkole inżynierskiej. Okazuje się, że zrealizowałem swój projekt na moim komputerze i właśnie wtedy, gdy chciałem otworzyć swój projekt na komputerach mojego zakładu, pojawił się ten problem.
Załączam plik catia, a także powiązany plik Excel.
Moim zdaniem PB nie pochodzi z Excela, chociaż (.xlsx) wolę zostać w .xls.
Przed otwarciem jest już domyślny, można go zobaczyć w systemie Windows bez otwierania pliku, miniatura pokazuje zębnik na czerwono (zaktualizuj domyślny kolor w CATIA).
W filmie sekwencja ponownego łączenia utraconych odniesień wypełnień 1 i 2