Równania montażu pilota

Witam

Chciałbym po prostu wiedzieć, czy możliwe jest zintegrowanie prostych równań z plikiem Excel generowanym automatycznie przez Pilotassembly.

Konkretnie chciałbym, aby Ø części była równa Ø innej części tego zespołu... Umieściłem moją podstawową formułę Excela w odpowiedniej komórce: =E119, ale kiedy rozpocząłem modyfikację, ta formuła nie działała...

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Juliański

Witam

Dlaczego nie edytujesz wymiaru w złożeniu, a następnie robisz = i klikasz na funkcję z drugim Diam, aby pojawił się wymiar, a następnie klikasz na niego. W ten sposób zostaną one połączone.

2 polubienia

Tak samo, po co upierać się przy przechodzeniu przez Excela, skoro system równań basowych robi to samo?

2 polubienia

Witam, dziękuję za odpowiedzi, uważam, że przejście przez program Excel, wszystkie funkcje, wymiary jest bardziej przyjazne dla użytkownika... są dostępne i czytelne na ekranie. Jeśli nie jest to możliwe, szkoda, zrobię to bezpośrednio w asm.

Jeśli to możliwe, po prostu utwórz plik Excela w zespole, a następnie postępuj tak jak w części, wybierając wymiary.

2 polubienia

Jak tworzymy ten plik Excela?

Wyjaśnię Ci moje podejście, pomoże Ci to zrozumieć, dokąd chcę iść.

Projektuję reaktory UV, te reaktory są nieskończenie konfigurowalne według uznania klienta

Ø korpusu (DN150 do DN700), Zawór wlotowy/wylotowy Ø (DN40 do DN450), Liczba lamp (1 do 48), Orientacja itd. itp. Handlowcy pytają mnie codziennie o taką czy inną konfigurację i zajmuje mi to dużo czasu. Byłem na prezentacji Driveworks, ale to rozwiązanie będzie wymagało zbyt dużo czasu (oprócz tego, że będzie bardzo drogie) na jego wdrożenie, więc zwróciłem się do pilotmontażu, który wydawał mi się odpowiedni.

Moim pierwotnym pomysłem było więc, za pomocą Excela zespołu pilotażowego, aby wygenerować moją objętość, a następnie dzięki modułowi smartdrawing automatycznie wygenerować rysunki.

Przedstawiam wam obraz reaktora, który można dostosować tak, aby zobaczyć, jak wygląda.

rea-1lampe.png

Czy próbowałeś zmienić format komórki w montażu pilotażowym,

W przeciwnym razie złóż prośbę do wsparcia, otwierając zgłoszenie, to oni opracowują to oprogramowanie, szybko odpowiedzą, czy jest to możliwe, czy nie!

Aby to zrobić, możesz skorzystać z menu pomocy technicznej, a następnie otworzyć zgłoszenie.

Oglądaj i zobacz, to powinno ci pomóc

1 polubienie

Witam, możliwe jest również wykonanie otworów w zespole, prosząc o propagację funkcji do części. w ten sposób 2 Øs są identyczne i idealnie wyrównane.

Niech Moc będzie z wami.

obiwan.jpg
2 polubienia

Witam, dziękuję za odpowiedzi, prawdopodobnie zmiksuję wszystkie Twoje rozwiązania, aby osiągnąć swoje cele. Rodziny części, otwory w kontekście i mogą być zespołem pilotującym.

1 polubienie

Witam

Możesz również utworzyć plik Excel rodziny części, której odniesienia do wykonanych w nim konfiguracji są identyczne dla różnych części, a następnie będziesz musiał połączyć ten plik Excel z tymi częściami.

3 polubienia

Tak, pewnie spróbuję w pierwszej kolejności przez rodziny części, to prawda, że jest to funkcja, która pozwala na wiele rzeczy. Kluczem teraz jest znalezienie na to czasu :)

Jeszcze raz dziękujemy wszystkim za udział