Kontrola liczby wystąpień funkcji powtórzenia w pliku Excel w celu utworzenia rodziny części

Witam

Nie jestem w stanie zarządzać liczbą wystąpień funkcji powtórzeń w mojej tabeli Excela przeznaczonej do tworzenia rodziny części!

Przykład:

w zależności od wartości w mojej tabeli Excela, chcę być w stanie skojarzyć otwór Ø i numer otworu / 360° (w powtórzeniu kołowym).

Dla otworu Ø jest ok, ale dla okrągłego powtarzania żądanej liczby otworów, suszę !!

Z góry dziękuję za pomoc.

Witam

3 wskazane wartości są uważane za wymiary i dlatego mogą być kontrolowane przez plik programu Excel. Nie widzę problemu. Po prostu wykonaj operacje w komórkach programu Excel .

Czy masz jakiś szczególny przypadek?

Czy można dołączyć plik SOLIDWORKS?

Pozdrowienia

4 polubienia

Witam

Myślę, że chcesz mieć określoną liczbę otworów w zależności od średnicy, na której umieszcza swój otwór?

Jeśli to nie to; Nie ma nic skomplikowanego, jeśli wiesz, jak to zrobić.

Dobry wieczór, jeśli te wartości są uważane za kursy, jakie są etykiety pliku Excel? Przykład: Mam funkcję powtarzania cyklicznego, którą nazywam "REPCIR", aby wskazać parametr "liczba wystąpień" funkcji "REPCIR", jak powinna być oznaczona komórka nagłówka programu Excel?

Witam

W teorii: D2@REPCIR lub D1@REPCIR.

Poszukaj w równaniach nazw wybrzeży.

Kiedy jesteś w pliku Excel, kliknij we wspomnianym polu i wystarczy kliknąć funkcję okrągłego powtarzania swojego kawałka i tam pojawiają się wymiary, a następnie klikasz na liczbę i jest ustawiona lub możesz edytować powyższą funkcję, w której wpisałeś numer, pojawi się adres taki jak répétition@...; Skopiuj go i wklej w polu Plik programu Excel, aby utworzyć link.

1 polubienie

@ac Cobra powiedziała wszystko. Masz wszystkie karty w ręce, aby się z tego wydostać!

Rozchmurz się!

3 polubienia

Oto zrzut obrazu z tabelą Excel i wymiarami. Jeśli nazwy numerów wywołań zostały zmienione przed utworzeniem rodziny części, będą one miały te nazwy zamiast D1, D2,... mojego przykładu.

Pozdrowienia

famille_de_piece.png
3 polubienia

Cze wszystkim

PB rozwiązany, klikając Narzędzia/Równania... "Widok z boku", możemy zobaczyć etykiety funkcji. W tym przypadku etykiety, których szukałem, były D1@. oraz D3@..

Odnalazłem moją młodzież, jak to się mówi w domu! Dziękuję

Slts, miłego dnia