Witam
Czy możliwe jest kontrolowanie współczynnika funkcji skali, tak jak każdego innego parametru, szkicu , funkcji lub wymiaru zespołu? Wygląda na to, że parametr scale nie istnieje w bazie danych SolidWorks. Spodziewałem się, że znajdę coś takiego D1@Echelle1, ale najwyraźniej tak nie jest. Wymieniając parametry mojej części, na przykład tworząc rodzinę części, pojawiają się wszystkie z wyjątkiem tego współczynnika skali. To bardzo, bardzo denerwujące.
Korzystam z oprogramowania SW 2019 SP5
Bardzo dziękuję za pomoc i życzę wszystkim miłego dnia
Witam
W 2020 roku też nie mogę go znaleźć :-(
Gdy próbujesz konfiguracji na drabinie, funkcja oferuje tylko usunięcie, więc moim zdaniem nie jest to możliwe. (Strefa SW2020)
1 polubienie
Witam
Jeśli tworzysz rodzinę pomieszczeń, powinieneś być w stanie umieścić wzór ze współczynnikiem wzrostu, aby zmienić skalę we wszystkich wymiarach.
Cóż, wydaje mi się , że
Tak, możesz zmienić skalę.
Wykonując 2 konfiguracje, edytujemy funkcję skali. Zmieniamy współczynnik skali, określając konfigurację, której dotyczy problem.
Zostanie utworzona rodzina części i pojawi się parametr.
EDIT: ach no cóż nie. Parametr wraca do pustego po ponownym otwarciu rodziny części!!
Dobry wieczór
Rzeczywiście, rozwiązanie zaproponowane przez ac cobra 427 może być ostatecznością. Ale jest to bardzo ciężkie, zwłaszcza, że moim następnym krokiem było połączenie tego czynnika, aby nakręcić film.... Potrzebowałbym suplementu witaminowego dla mojego SW.
Tak więc Twoje szybkie odpowiedzi, za które Ci dziękuję, tylko potwierdzają to, czego się obawiałem. Po tym, jak covid pb zostanie rozwiązany, będziemy musieli zająć się błędami SW.