Witam
Jeśli znasz tę funkcję, czy wiesz, czy możliwe jest użycie tej samej pozycji kilka razy.
Stworzyłem 8 pozycji od 1 do 8 i działa dobrze.
Tylko w kolejności chciałbym móc dodać N°2 lub N°4 dwa razy, ale nie wydaje się możliwe, aby umieścić go na przykład po ostatnim.
Wygląda na to, że musimy stworzyć dziewiątą pozycję, która miałaby taką samą wartość jak 2 i jeszcze jedną pozycję 10, która jest wartością 4.
Nie jest to śmiertelne, ale jeśli nie masz 200 pozycji, wygodnie byłoby móc użyć tej samej kilka razy.
Pozdrowienia
PS:
[Tryb Grumpy On]
SW jest świetny do wszystkiego, co jest częścią nieruchomą, ale dla funkcji animacji zawsze robią minimum, a i tak nigdy nie jest całkowicie kompletny, daje elastyczny tryb pokoju, który nie działa poprawnie [Grumpy mode / Off]
1 polubienie
Nie do końca się z tym zgadzam, SW jest dobry do części stacjonarnych, ale także do telefonów komórkowych, do ruchów lub pozycji.
Następnie można to zrobić na różne sposoby i znowu sposób, w jaki chcesz to zrobić (za pomocą tej lub innej funkcji) odgrywa rolę w uzyskanym wyniku.
Nie powinniśmy iść na skróty (często ludzie to robią), jeśli chodzi o zrozumienie funkcji lub jej użycie przez użytkownika, naszą interpretację i prawdziwą filozofię użycia funkcji przez SW.
Witaj OLivier42
Warto byłoby o tym podyskutować w innym temacie. :-) :-)
Masz rację, praktycznie bez limitu, o ile jesteście w tym samym zgromadzeniu, ale...
Ale mam wiele przykładów, w których to nie działa i to w zasadzie wtedy, gdy jeden lub więcej podzespołów jest umieszczanych w zespołach wyższego poziomu. Dopóki masz siekiery, wszystko jest w porządku, ale gdy tylko nałożysz ograniczenia kątów lub odległości, ogranicz to za pomocą orzeszków ziemnych.
Najnowszym przykładem do tej pory jest Challenge visiativ, w którym musiałem umieścić kilka pionków na poziomie N1 + 1 zamiast N1. Nawet poprzez zmianę charakteru ograniczeń (temat ostatnio dyskutowany z miłym gościem z forum :-) )
Jest to dobrze znany problem i długo dyskutowany na innym fofo.
Do tego stopnia, że w moich złożonych złożeniach umieszczam części lub ograniczenia w zespole wyższego poziomu, a nie w podzespole. To jest podwójna praca.
Czy wiesz, jak odpowiedzieć na pierwsze pytanie?
Pozdrowienia
1 polubienie
Tak, @Zozo_mp, musisz utworzyć inną pozycję, nawet jeśli wrócisz na pozycję.
W przeciwnym razie osobiście uważam, że ta funkcja ograniczenia jest bardzo prosta w użyciu. Jest to najszybszy sposób na stworzenie animacji na SW, wygodniejszy niż Motion, Sequential lub gorzej Obstacle Course.
Spójrz na to, co stażysta zrobił bezpośrednio na pracy szkolnej:
https://www.youtube.com/watch?v=7NgqkcigBI4
5 polubień
Dziękuję @Aliende obejrzę to jutro o świcie :-)
1 polubienie
Myślę, że szkoda, że nie przekręciłem wiertła... ;-P
2 polubienia
Podobnie jak Aliende, używam go tylko kilka razy, aby zrobić prostą animację, bez przechodzenia przez "animację".
Wygląda na to, że Aliende odpowiedział, że musi znać/praktykować tę funkcję lepiej niż ja.
Dziękuję @aliende za film
Dzięki funkcji sterownika ograniczeń Utub, ponieważ kamera obraca się wokół systemu, podsunęło mi to pewien pomysł (chyba że wszystkie ujęcia filmu zostały wykonane za pomocą sterownika ograniczeń)
Moglibyśmy bez problemu robić ujęcia kamerą, ujęcia śledzące, zbliżenia itp. łatwiej niż za pomocą ruchu.
1 polubienie
Do korzystania z kamer:
http://tutoriel.solidworks.free.fr/crbst_145.html
2 polubienia