Sterownik ograniczeń

Witam 

Na 2 seriach przeprowadziłem badania ruchowe z funkcją "constraint pilot"

Skoro nie  mogę otworzyć tych plików, czy miałeś tego typu problem?  (patrz załącznik)

pb_solid.png

Witam

Którą wersję oprogramowania posiadasz?

Nie ma powodu, dla którego funkcja uniemożliwiałaby otwarcie pliku. Z drugiej strony, gdyby raz otwarte sterowniki ograniczeń nie działały, to już inna sprawa.

Od 2018 roku nie spotkałem się z funkcją "sterownika ograniczeń" nigdy nie spotkałem się).

Jeśli chcesz zamieścić swój plik, powiem Ci, czy u mnie też pójdzie banan, bo jeśli to zadziała w moim przypadku, problem będzie w innym kierunku.

Pozdrowienia

PS: Pytam o numer wersji, ponieważ z 2019 sp0 miałem wiele problemów z plikami, a zwłaszcza z przedwczesnym zamknięciem SW, które regularnie się zawieszało. W przypadku SP1 awarie są rzadsze, ale półblokady plików są częste, czego nigdy nie miałem w latach 2017-2018. Oczywiście gorąca linia jest całkowicie niekompetentna, aby rozwiązać lub nawet sprowadzić PB z powrotem do USA.

1 polubienie

Nazywam się SolidWorks  2017  

1 polubienie

Czy możesz opublikować swoje pliki?

Opowiem ci, co się dzieje na moim komputerze!

musisz importować kawałek po kawałku??

baza.sldprt

Witam

W solidworks

1. Gdy zestaw jest otwarty, Do ==> Plik
  2. Skład na wynos (lub Spakuj i idź) w zależności od posiadanej wersji.
  3.  Zaznacz tylko "zapisz w pliku ZIP" na pulpicie lub w innym miejscu, w którym na pewno łatwo go znajdziesz.
  4. Wróć do forum i pod wiadomością z odpowiedzią wybierz pozycję przeglądaj
  5. Wybierz plik i zweryfikuj
  6. Zajmie to kilka sekund z animowanym GIF-em (który wygląda jak pompa perystaltyczna)  i klasycznym komunikatem, że wiadomość jest OK

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam 

Mam nadzieję, że  będziesz w stanie otworzyć plik, już nie mogę tego zrobić

Powodzenia i dziękuję

Paschalnej

assemblage_proto_22.7z

Witam

Udaje mi się otworzyć twoją część o nazwie "baza", ale plik zip jest uszkodzony i dlatego nie można go otworzyć

Pozdrowienia

Witaj Pascal

Nie posłuchałeś instrukcji wysłania nam plików.

Jeśli wyślesz tylko plik ASM, nigdy nie zadziała, musisz dołączyć wszystkie części bez wyjątku zespołu.

Tak więc, gdy plik ASM zostanie otwarty w solidworks i zastosujesz instrukcję Pack and Go, automatycznie zaoferuje Ci ASM oraz wszystkie inne pliki.

Spakuj i idź (lub kompozycja na wynos, to to samo), utrzymuj powiązania między wszystkimi elementami, tak jakbyś był na swoim komputerze ze wszystkimi linkami.

Jeśli zastosujesz się do procedury, z pewnością będziemy mogli Ci pomóc.

Pozdrowienia