Sterowanie wyświetlaniem obrazu za pomocą pola wyboru

Cze wszystkim

Utworzyłem mapę danych specyficzną dla plików rysunków (rysunek); Dostarcza on informacji o datach zatwierdzenia i walidacji oraz umożliwia zarejestrowanie odbiorcy (odbiorców) dokumentu oraz daty dystrybucji.
Aby wizualnie pokazać fakt, że dokument lub jego najnowsza wersja nie została jeszcze rozpowszechniona, chcę pokazać/ukryć ikonę według:
- pole wyboru powiązane ze zmienną "ActivDiffusionDest1"
- porównanie 2 zmiennych daty powiązanych odpowiednio ze zmiennymi "DiffusionDestDate1" i "DateAccordQualité"

Logika sterowania skojarzona z obrazem jest następująca:
Ukryj, jeśli
      Lub
            I
                  ActivDiffusionDest1 - Równa liczba - 1 (pole wyboru jest zaznaczone)
                  Lub
                        DiffusionDestDate1 - tekst zawiera - Ø (nie jest wprowadzana data)
                        DiffusionDestDate1 - data jest mniejsza niż - ??? (Chcę się tutaj odwołać do wartości zmiennej "DateQualityAccord")
      ActivDiffusionDest1 - Równa liczba - 0 (pole wyboru nie jest zaznaczone)

Pierwszą napotkaną trudnością jest porównanie ze stanem pola wyboru "ActivDiffusionDest1"; Niezależnie od użytego porównania (tekst = Nie, tekst = Ø lub liczba = 0), nie działa, mój obraz nie jest ukryty.

Drugi to porównanie 2 zmiennych daty: Czy to w ogóle możliwe?

Z góry dziękuję za pomoc, której możesz mi udzielić.

Cześć, to jest naprawdę bardzo techniczne, a eksperci współtworzący epdm nie są ostatnio zbyt obecni Jeśli masz wsparcie, zapytaj ich bezpośrednio o to pytanie 

1 polubienie

Witam

Po pierwsze, czy zmienna ActivDiffusionDest1 jest typu "Tak czy nie"?

W przypadku porównań dat jest tak samo, zmienne muszą być typu daty.

Jednak po przetestowaniu na wersji pro 2014 logika poleceń nie działa na obrazach (na pozostałych działa poprawnie).

Zapytaj wsparcie, ale pachnie jak błąd.

2 polubienia

@cyril.Fourrier

Zmienna ActivDiffusionDest1 jest typu "TAK lub NIE".

Zmienne daty są rzeczywiście typu "Data".

Wysłałem prośbę do wsparcia, czekam na odpowiedź.

Odpowiedź wsparcia:

To są 2 błędy w przypisach:

• SPR 382762: SOLIDWORKS PDM – Karty: Nie można ukryć obrazów ikon (bmp,ico,avi) za pomocą logiki sterowania na kartach. Planowana korekta za rok 2017 a1
  • SPR 532184 : Dodano możliwość porównywania dat ze zmienną w logice sterowania, a nie z datami statycznymi. Brak daty korekty.

Obejściem tego, czy obraz ma być wyświetlany, czy nie, jest umieszczenie obrazu na karcie i kontrolowanie wyświetlania tej karty.

Podziękowania dla Elodie RIFFAUD z AXEMBLE support.