Jak wspomniano w tytule, mam zespół składający się z 5 części, które mogą się zmieniać w zależności od konfiguracji, na przykład: konfiguracja ekranu 1 M8 i konfiguracja 2 M10 lub konfiguracja 1 komponent B jest aktywowany i konfiguracja 2 elementów A. Ponadto część ma zmienną średnicę powiązaną z parametrem, tzn. w każdej konfiguracji zespołu średnica części może się zmieniać w zależności od wyboru użytkownika. Czy ten parametr może być obsługiwany w rodzinie części montażowych? Jeśli tak, czy możesz podać mi nagłówek kolumny, ponieważ próbowałem $VALEUR@Para_Name@Component_Name@Equations i to nie działa.
A może użytkownik będzie musiał sam udać się do pomieszczenia, aby zmienić parametr, po wybraniu konfiguracji montażu?
Ze wszystkimi elementami, które mogą się zmieniać w zależności od konfiguracji. Jednak w każdej konfiguracji niebieska część ma zmienną średnicę. Chciałem więc wiedzieć, czy tym parametrem można zarządzać bezpośrednio z zestawu?
Nie znam tej metody ustawiania parametru w kontekście.
A a.leblanc to nie po to, żeby aktywować konfiguracje według średnicy, o której mówię, tylko czy jest możliwość kontrolowania parametru części z rodziny zespołów?
EDIT: W przeciwnym razie to, co mogłoby zadziałać, to powiązanie parametru części z parametrem kontrolowanym w zespole, czy jest to możliwe?
Roub25: "W przeciwnym razie, to, co mogłoby zadziałać, to powiązanie parametru części z parametrem kontrolowanym w zespole, czy jest to możliwe?"
Oto, co @MaD.
Nie znam sposobu na bezpośrednie powiązanie parametrów, ale możliwą metodą byłoby: - w ASM utwórz linię szkicu, której długość jest powiązana z parametrem, który ma zostać przesłany; - w części utwórz linię szkicu, której długość jest równa długości ASM (edytując część w kontekcie ASM), utwórz (sterowany) wymiar długości; - W równaniach utwórz parametr równy wymiarowi długości.
Pytanie brzmi, ile potrzebujesz, aby zduplikować/odrzucić ten montaż. Zarządzanie tego rodzaju linkami jest nieco skomplikowane.