Chciałbym mieć możliwość kontrolowania wartości grawerunku (szkic tekstu + wyciągnięcie).
Możliwe jest powiązanie wartości graweru z nieruchomością, to działa.
Sprawa komplikuje się w tym, że chciałbym powiązać wartość nieruchomości z równaniem. W tym przypadku grawerunek nie wyświetla obliczonej wartości, ale wyrażenie równania.
Być może musisz przejść przez zmienną pośrednią, zmienną, którą skojarzysz ze swoją nieruchomością, a nawet można ją bezpośrednio wykorzystać w grawerowaniu.
@Zozo_mp, nie do końca zrozumiałem, co masz na myśli: "Czy ukośnik nie działa przypadkiem jak separator ;-)". Mój problem polega na tym, że wyświetla wyrażenie zamiast wartości.
@FUZ3D, nie działa przechodzenie do "liczby" w odniesieniu do równania. Pracuję na solidworks 2018. Załączam wyjaśnienie, jak połączyć zmienne równań z plikiem txt.
@stefbeno Kiedy mówisz "Zmienna pośrednia", maszna myśli zmienną równania czy właściwość?
@ac kobra 427, W zasadzie tak, tego bym chciał. Z tym, że odnosi się do kwotowania na monecie.
I jak @FUZ3D wskazał: "Chociaż właśnie zrobiłem test, ale biorąc wymiar i »tekst« i to działa, mam wartość liczbową".
Więc w przypadku Twojego przykładu to działa, z tą różnicą, że to, co bym chciał, to aby zamiast używać istniejącego wymiaru, chciałbym po prostu pobrać wartość zmiennej w "równaniach".
Odpowiedź @ac kobry 427skłoniła mnie do zastanowienia się nad pewną techniką.
Ostrzegam, to jest majsterkowanie na wysokim poziomie.
Niemniej jednak uważam, że jest to schrzanione dla mojego projektu, przynajmniej z solidworks. Rzeczywiście, moja technika działa tylko w przypadku wartości liczbowych, podczas gdy potencjalnie miałbym również tekst. Myślę, że zrobię szablon z plikiem dxf i zmodyfikuję bezpośrednio w samych danych dxf, wartości tekstów. Za pomocą skryptu Pythona należy to zrobić.