Umieszczenie z stożkowym w przyborniku

Witam

Kiedy umieszczam z stożkowym ze skrzynki narzędziowej, pierwsza z nich jest ustawiona prawidłowo, ale pozostałe mają tendencję do przewracania się i nie wiem, jak je prawidłowo ustawić za każdym razem

Czy jest jakaś sztuczka, aby go prawidłowo ustawić?

Dziękuję.

Witaj Pascal,

Rzeczywiście, jest to błąd, który istnieje już od dłuższego czasu.

W twoim przykładzie włóż pierwszą, a następnie użyj funkcji "powtórzenie komponentu napędzane powtórzeniem", tam w twoim przykładzie masz istniejące powtórzenie na zielonej części.

I to wszystko; Pozdrowienia.

AR.

2021-06-21_113149.jpg
3 polubienia

Dziękuję

To nie jest powtórzenie, są gdzie indziej niż w wyrównaniu, z drugiej strony dodałem szkic (w świerku na załączonym zrzucie ekranu) z kropkami w każdym miejscu i użyłem "powtórzenia komponentu napędzanego szkicem" i robi to dobrze.

Ale biorąc to pod uwagę, dziękuję za odpowiedź, to rzeczywiście zadziałałoby z powtórzeniem napędzanym przez inne powtórzenie

Jeśli błąd jest znany od dawna, nadszedł czas, aby twórcy się nim zajęli... Zanim wprowadzisz ulepszenia co roku, pozwól im zacząć naprawiać błędy, to byłoby minimum, które mogliby zrobić. :-)

Miłego dnia.

2 polubienia

Dobry wieczór

Rzeczywiście, w przypadku szkicu pilotowanego to działa, ale należy uważać, szkic pilotowany również powoduje błąd funkcji.

Najlepiej wtedy wykonać funkcję wiercenia poprzez zwymiarowanie wszystkich otworów, tam powinno się to zrobić przy mniejszym ryzyku bug...@+.

Dobranoc.

A.R

1 polubienie