Wydaje mi się, że można mieć plan ze sztuką, na temat tego utworu chciałbym mieć tekst albo po angielsku, albo po francusku. I w mojej pamięci wydaje mi się, że można przypisać tekst do warstwy i aktywować albo jedno, albo drugie.
Witam mistrzu, Tobie również Szczęśliwego Nowego Roku :)
Aktywujesz pasek warstw, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, a po prawej stronie tego paska masz małe logo zarządzania warstwami.tworzysz swoje warstwy, a następnie wybierasz napisy, wybierasz warstwę, w której chcesz ją umieścić, a następnie wracasz do logo zarządzania warstwami i decydujesz, który z nich chcesz wyświetlić, a który nie.
Cdt
Edycja: Ten zrzut ekranu dotyczy momentu wybrania edycji.
Aby rozpocząć, musisz dodać co najmniej dwie warstwy (domyślnie Solidworks tworzy i umieszcza wszystko na warstwie "Domyślnej" lub "FORMAT"). Aby to zrobić, wyświetl pasek narzędzi "Warstwa" i kliknij przycisk "Właściwość warstwy". Pojawi się okno zarządzania warstwami, kliknij nowy, nadaj mu nazwę. W tabeli możesz dostosować opcje wyświetlania, drukowania, koloru, ...
Powiedzmy, że utworzyłeś warstwy "Francuski" i "Angielski"
Dodaj notatkę, wpisz tekst w języku francuskim i przypisz go do warstwy "francuskiej" w menedżerze nieruchomości.
Dodaj nową notatkę w języku angielskim i przypisz ją do warstwy "Angielski".
Aby pokazać lub ukryć żądaną warstwę, wróć do tabeli, klikając "Właściwość warstwy" i pobaw się widocznością. W przypadku drukowania należy zwrócić uwagę, aby wyświetlić właściwą warstwę.