Płaszczyzna warstwy

Witam i Szczęśliwego Nowego Roku,

Wydaje mi się, że można mieć plan ze sztuką, na temat tego utworu chciałbym mieć tekst albo po angielsku, albo po francusku. I w mojej pamięci wydaje mi się, że można przypisać tekst do warstwy i aktywować albo jedno, albo drugie.

Jeśli tak, kto może mi to wytłumaczyć, dziękuję.

Niech moc będzie z wami.

1 polubienie

Witam mistrzu, Tobie również Szczęśliwego Nowego Roku :)

Aktywujesz pasek warstw, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, a po prawej stronie tego paska masz małe logo zarządzania warstwami.tworzysz swoje warstwy, a następnie wybierasz napisy, wybierasz warstwę, w której chcesz ją umieścić, a następnie wracasz do logo zarządzania warstwami i decydujesz, który z nich chcesz wyświetlić, a który nie.

Cdt

Edycja: Ten zrzut ekranu dotyczy momentu wybrania edycji.

capture.png
3 polubienia

@G

Dziękuję, patrzę na to w poniedziałek, jestem na szkoleniu BHP.

Niech Moc będzie z wami.

3 polubienia

Witam

Aby rozpocząć, musisz dodać co najmniej dwie warstwy (domyślnie Solidworks tworzy i umieszcza wszystko na warstwie "Domyślnej" lub "FORMAT"). Aby to zrobić, wyświetl pasek narzędzi "Warstwa" i kliknij przycisk "Właściwość warstwy". Pojawi się okno zarządzania warstwami, kliknij nowy, nadaj mu nazwę. W tabeli możesz dostosować opcje wyświetlania, drukowania, koloru, ...

Powiedzmy, że utworzyłeś warstwy "Francuski" i "Angielski"

Dodaj notatkę, wpisz tekst w języku francuskim i przypisz go do warstwy "francuskiej" w menedżerze nieruchomości.

Dodaj nową notatkę w języku angielskim i przypisz ją do warstwy "Angielski".

Aby pokazać lub ukryć żądaną warstwę, wróć do tabeli, klikając "Właściwość warstwy" i pobaw się widocznością. W przypadku drukowania należy zwrócić uwagę, aby wyświetlić właściwą warstwę.

Pozdrowienia.

3 polubienia

Witam

Ponieważ masz MycadTools. Spójrz na to: http://www.lynkoa.com/contenu/utilitaires-drawingtranslate-0

2 polubienia

Witam

dziękuję @G, @Yves.T, @remrem, twoja trójka jest znowu dobra, dziękuję.

To wszystko było ok. ale zapomniałem.

Cóż, problem, komu przypisać właściwą odpowiedź, skoro wszystkie trzy są dobre......

Niech moc będzie z wami.

2 polubienia