Witam, chciałem wiedzieć, czy możliwe jest tworzenie zwymiarowanych widoków rysunków w 3DVIA COMPOSER.
Dodawanie wymiarów powoduje dodanie linii, które psują jakość widoku
Pozdrowienia
Witam, chciałem wiedzieć, czy możliwe jest tworzenie zwymiarowanych widoków rysunków w 3DVIA COMPOSER.
Dodawanie wymiarów powoduje dodanie linii, które psują jakość widoku
Pozdrowienia
Witam
Dla mnie w ogóle nie jest to celem Composera, który jest narzędziem komunikacji technicznej, a nie narzędziem do projektowania. W Composerze nie ma narzędzi do wymiarowania, tylko narzędzia pomiarowe.
Myślę, że dobry rysunek może być wykonany tylko przez oprogramowanie CAD!
Czekam na inne opinie ;)
@+
Witam
Ok, to co innego, myślę, że bawiąc się właściwościami pomiarów możemy uzyskać bardzo zadowalający wynik.
Czy masz jakiś przykład, który pozwoli Ci zrozumieć, co jest z tobą nie tak?
@+
Dziękuję Coyote
Oto przykład. Małe pionowe linie pojawiły się wraz z cytatem.
Próbuję też wprowadzić wartość, którą chcę, ale to nie działa (chciałbym usunąć ułamek dziesiętny i zaokrąglić do podanej wartości).
Witam
Ułamki dziesiętne można dostosować we właściwościach dokumentu w obszarze Jednostki.
Nie rozumiem problemu pionowych pociągnięć?
@+
Oto ten sam obraz bez cytatu. Na pierwszym obrazie widzimy przerywane linie, które wynikają z oceny
O tak, dziwne,
Jakich ustawień używasz do generowania obrazu?
Czy te kropkowane linie są widoczne w Composerze, czy tylko podczas generowania obrazu?
@+
Witam
Nie mogę znaleźć żadnego rozwiązania po mojej stronie, jeśli ktoś je ma, jesteśmy chętni!
@+
Czekając na konkretną odpowiedź, czy nie można użyć ilustracji na GIMP-ie lub ich odpowiednika do "usunięcia" tych funkcji?
Wiem, że nie jest to rozwiązanie na dłuższą metę, ale w międzyczasie może pomóc...
Powodzenia
Ten sam problem w domu i na razie nie znaleziono żadnego rozwiązania... :-(
Tak, oczywiście możesz usunąć przerywane linie w Gimpie lub Photoshopie, ale hej.....
Yves
Potwierdzam, że również przyglądałem się temu problemowi przez długi czas i obecnie nie ma rozwiązania, aby usunąć przerywane linie z elementów konstrukcyjnych pod 3dvia
Ok, dziękuję wszystkim za odpowiedzi.