Nachylona płaszczyzna

Witam

Wciąż na mojej bańce helikoptera staram się ją przeciąć na pochyłej płaszczyźnie.

Stworzyłem więc płaszczyznę w stosunku do widoku po prawej stronie, ale nie mogę użyć kąta nachylenia.

Delikatność

capture.jpg

Cześć, w tym celu musisz utworzyć oś między prawą płaszczyzną a górną płaszczyzną. Tworzysz nachyloną płaszczyznę, a następnie płaszczyznę odległą od nachylonej płaszczyzny.

---------------------------------------------------------------------

Edycja: W rzeczywistości nie można utworzyć nachylonej płaszczyzny bezpośrednio względem innej płaszczyzny. Ponieważ w rzeczywistości nie masz punktu zwrotnego w swoim planie. Tworzymy więc oś na przecięciu 2 płaszczyzn, która będzie naszą osią dla nachylenia. 

Proszę bardzo

Miłego dnia

G.

2 polubienia

przepraszam, nie rozumiem, wybrałem prawą i górną płaszczyznę, a następnie kliknąłem oś, co daje mi oś na przecięciu 2 płaszczyzn.

Następnie tworzę płaszczyznę względem osi, ale nie mam dostępu do kąta

capture.jpg

W pierwszym odwołaniu wybierasz oś, a w drugim odnośniku wybierasz swoją płaszczyznę!! :)

Spójrz na załącznik! 

Miłego dnia

capture.jpg
2 polubienia

Cześć diiity,

Zasadniczo musisz utworzyć oś 65 mm od swojej płaszczyzny, która będzie służyć jako stała oś do nachylenia płaszczyzny.
Następnie wystarczy wybrać płaszczyznę i oś podczas tworzenia pochyłej płaszczyzny (patrz zrzut ekranu).
Mam nadzieję, że to cię oświeciło, życzę powodzenia diiity
PS: przepraszam za kawałek zrobiony szybko ^^"

plan_incline.jpg
1 polubienie

Witam

wybierasz jednocześnie swoją płaszczyznę, a następnie oś (CTRL), następnie klikasz, aby utworzyć nową płaszczyznę i tam możesz wybrać kąt... Zobacz PJ

plan_60deg.jpg

Gdy już planujesz stworzyć; Będziesz musiał go tylko przesunąć, aby umieścić go w żądanym miejscu.

Wielcy ludzie, zrozumiałem i to działa.

Dziękuję Wam wszystkim

Delikatność

2 polubienia