Uproszczony układ

Chcę wysłać plan mojej maszyny do mojego klienta, aby mógł go wdrożyć do swojego ogólnego planu. Nie potrzebuje więc wszystkich szczegółów i nie chcę, żeby je znał. W jakim formacie (jak najlżejszym, aby wysłać go e-mailem) muszę przekonwertować mój rysunek, czy jest jakaś funkcja do jego wykonania. Mój klient również posiada SOLIDWORKS. Dziękuję za pomoc

Witam

Kilka możliwych rozwiązań:

1. Zapisz swój zestaw jako plik  części zawierający tylko zewnętrzne powierzchnie: ciężkie dla klienta w rozmiarze pliku
  2. Użyj funkcji funkcji, aby stworzyć "solidny" zespół, tj. wypełnij całe wnętrze maszyny materiałem: funkcja, która może być długa do obliczenia, ale lepiej wysłać do klienta.

@+

4 polubienia

Witam

Możesz użyć narzędzia defeature, aby uprościć swoją maszynę i zachować tylko te dane, które są ważne dla Twojego klienta. Następnie, jeśli plik jest nadal zbyt duży, aby wysłać go e-mailem, osobiście konwertuję go do Parasolid lub Step.

2 polubienia

Witam

Możesz zarejestrować swój zestaw w .part:

- Zaznaczając opcję "tylko powierzchnie zewnętrzne" (Sprawdź dokładnie, ściany lub komponenty mogą zostać utracone, jeśli jest to duże złożenie)

- Zaznaczając opcję "tylko komponenty zewnętrzne" (cięższa, będzie miała więcej szczegółów możliwych do odzyskania za pomocą ciał - ale możesz usunąć wrażliwe ciała przed wysłaniem-

W każdym razie, jeśli chcesz wysłać mu plan. Slddrw i że może go otworzyć, będziesz musiał umieścić w nim 3D.

Inną opcją byłoby wysłanie mu widoku, który jest zainteresowany w dxf, który mógłby zaimplementować w swoim ogólnym planie jako blok: mniejsze ryzyko pod względem poufności, lżejsze do wysłania.

Miłego dnia

1 polubienie

Witam

Jeśli Twój klient do Solidworks wysyła mu tylko plik zestawu, w którym będziesz miał wykonany speedpak ze ścianami niezbędnymi do jego realizacji. Będzie miał kopertę twojego zestawu i to wszystko.

Od jakiegoś czasu w naszych zestawach wykonujemy uproszczone konfiguracje (usuwanie elementów wewnętrznych,, małych elementów), robimy speedpak tej konfiguracji co oznacza, że gdy wysyłamy nasze pliki do klienta, nie posiada on szczegółów całości, a jedynie kopertę.

http://help.solidworks.com/2015/French/SolidWorks/sldworks/c_SpeedPak_OH.htm

4 polubienia