Strzał przez oś

Witam

Chciałbym zrobić rowek, aby otrzymać O-ring na tej części. Aby to zrobić, myślę, że muszę stworzyć płaszczyznę na osi otworu, aby wykonać szkic, ale nie mogę tego zrobić.

Kiedy chcę utworzyć tę płaszczyznę, wybieram oś, a następnie geometrię odniesienia i płaszczyznę, więc mam oś jako pierwsze odniesienie, ale potem pedałuję...

Czy możesz mi pomóc?

Dziękuję

Delikatność

capture.jpg

Witam

stwórz szkic na górze swojego elementu, a następnie umieść w nim kropkę na krawędzi  int lub ext (następnie, jeśli ją przesuniesz, możesz ją ograniczyć do jednej z ćwiartek średnicy)  średnicy; lub linia, która zaczyna się od środka (gdzie masz już swoją oś skierowaną na zewnątrz swojego elementu i możesz również związać ją w taki sam sposób jak punkt). Po zakończeniu możesz stworzyć swój plan, wybierając najpierw oś, a następnie szkic, który właśnie utworzyłeś, a następnie będzie działać. O ile nie masz już ujęć w swoim pokoju, wtedy będziesz musiał przesunąć je do osi, którą masz na środku pokoju...

1 polubienie

Narzędzia ALTI TECH pozwalają na automatyczne rowkowanie warg osadczych;

Zobacz samouczek: 

http://tutoriel.solidworks.free.fr/crbst_201.html

1 polubienie

Witam

Biorąc pod uwagę kształt utworu, nadal jestem bardzo zaskoczony, że nie ma pożądanego planu.

W przeciwnym razie, jak wyjaśniono ac cobra 427, po prostu wybierz płaszczyznę (która jest we właściwym kierunku) i oś i przechyl.

Witam

Masz przykład w załączniku, wystarczy wybrać tymczasową oś części i zatwierdzić, będziesz miał swój plan na poziomie swojej osi.

sans_titre.jpg
1 polubienie

Przed utworzeniem planu radzę wyświetlić swoje plany (z przodu, z góry i z dołu), aby sprawdzić, czy plan nie przechodzi przez Twoją oś.

W przeciwnym razie, jak wspomniano wcześniej, po prostu wybierając oś, możesz utworzyć płaszczyznę (ograniczenie pokrywa się z twoją osią, wystarczy zrobić gardziel).

1 polubienie

Witam 

Zobacz załączony film.

Niech Moc będzie z wami.

gorge.wmv

Dziękuję OBI WAN, to jest dokładnie to, co chciałem zrobić