Harmonogram zadań i Monitor sieci

Witam 

Posiadam montaż, na którym przeprowadzam kilka badań statycznych. Ponieważ mam kilka przypadków, przeprowadziłem kilka badań w zależności od przypadków obciążeń.

Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest przeprowadzenie tych badań, przechodząc przez harmonogram zadań i rozkładając obliczenia na kilku komputerach w sieci.

W tym celu utworzyłem zaplanowane zadanie i jednocześnie uruchomiłem monitor sieci z moją stacją roboczą jako koordynatorem, a pozostałymi jako "komputerem węzłowym".

Mogę uruchomić obliczenia, ale nie mogę uzyskać innych komputerów w sieci obliczeniowej.

1. Czy jest to możliwe? 

2. Jeśli tak, to czy widzimy przyspieszenie wyników, obecnie każde badanie trwa około 25 minut

3. Czy problem polega na tym, że może powinniśmy przejść przez "nieobciążoną symulację"?

Dziękujemy za Twoją opinię,

Witam

Aby to działało dobrze , musisz użyć  "SOLIDWORKS Simulation Worker Agent", ale przede wszystkim możesz to zrobić tylko za pomocą  SOLIDWORKS Simulation Premium oraz dla badań statycznych i nieliniowych, w przeciwnym razie potrzebujesz wersji PRO

Potrzebna jest ta konfiguracja

• Komputer z uruchomionym programem SOLIDWORKS Simulation Premium, który będzie służył jako koordynator.
  • Komputer z zainstalowanym i aktywnym agentem procesu roboczego SOLIDWORKS Simulation, który będzie służył jako agent zadania.
  • Połączenie sieciowe między koordynatorem a agentem pracy. (źródło tutaj )

Spójrz na wszystkie informacje, które tam są, ale szczególnie tutaj, gdzie wszystko jest bardzo szczegółowo

Pozdrowienia

Dziękujemy za Twoją opinię, 

Rzeczywiście, zapomniałem powiedzieć, że nie mam wersji Premium symulacji SW, a "tylko" wersję PRO. Widziałem wyjaśnienie, które podajesz, ale nie mogę go użyć.

Nie rozumiem, dlaczego mówisz "inaczej potrzebujesz wersji PRO".

Dziękuję