Wyrywam te małe włoski, które zostały mi od wczoraj.
Mówiąc prościej, mam montaż, do którego muszę narysować wszystkie części z blachy, jak na razie jest dobrze. Z tym, że z jakiegoś niejasnego powodu jest jedna z części, która gdy chcę zapisać rysunek, systematycznie zawiesza Solidworks.
Nie mam problemu z wykonaniem pozostałych i ta blacha nie jest nawet skomplikowaną częścią, jest to zwykła blacha z różnymi otworami. Próbowałem zmienić jego nazwę, aby usunąć ukryte funkcje za pomocą opcji "usuń", nic nie pomaga.
Jedynym sposobem, jaki znalazłem, było zapisanie go w STEP i zrobienie rysunku kroku, ale nagle zniekształca to wymiary otworów, które muszę zakodować ręcznie.
Jeśli ktoś ma pojęcie, dlaczego i jak, jestem zainteresowany ^^
Witaj paranore, Rzeczywiście, robi mi to od czasu do czasu z SW2022 SP4. Aby temu zaradzić, usuwam tego posła do PE i robię go ponownie, zwykle wraca do normy. Powodzenia. @+. AR.
Mam nadzieję, że pomożemy Ci rozwiązać kilka problemów.
Z Twojej strony oznacza to, że Twój plik jest uszkodzony. Proste rozwiązanie 1°) Otwierasz pomieszczenie, o którym mowa 2°) otwierasz utworzony nowy szkic, w którym kopiujesz wszystkie istniejące szkice za pomocą funkcji "konwertuj elementy", dzięki czemu masz wszystkie szkice swojej konstrukcji blachowej (jeśli masz kilka szkiców 3°) tworzysz nową część i tworzysz pierwszy szkic 4°) Przyklejasz szkic i wykonujesz wytłaczanie.
W swoim asm masz "uszkodzony" zamieniony na "czysty".
Druga opcja jest łatwiejsza do przetestowania Zapisujesz część problemową w neutralnym formacie "parasolid" (zrób kopię "verolé" wcześniej pod inną nazwą Następnie, po ostatnim otwarciu, zapisujesz go w formacie SolidWorks. To powinno zadziałać w przypadku posła do PE
Pamiętaj, że po otwarciu istniejącego MEP pamiętaj o zaktualizowaniu aktualizacji modelu, co pozwoli Ci uniknąć konieczności ponownego sporządzania planu. Rzeczywiście, biorąc pod uwagę, że istnieje dynamiczna aktualizacja między częścią a instalacją, przejmie ona starą instalację, ale zaktualizuje ją z nowego pliku części.