Od piątku nie mogę już otworzyć rysunku zespołu.
Jest to zespół z wieloma konfiguracjami (22) i 583 komponentami, a ja utworzyłem rysunek dla każdej konfiguracji.
Czy ten błąd jest częsty? Jeśli nie, czy masz jakieś wskazówki, które mogą mi pomóc?
Udało mi się przywrócić poprzednie wersje tego rysunku, ale nawet one już się nie otwierają. Dokładność: Solidworks Quick View działa.
Dzięki za pomoc, byłbym wdzięczny, gdybyś pomógł mi zaoszczędzić tydzień pracy!

Witam
Czy włączyłeś automatyczne zapisywanie? Pliki, które udało Ci się odzyskać; Skąd się biorą? Montaż otwiera się poprawnie? Podgląd systemu Windows to tylko obraz ostatniego nagrania, jeśli otworzysz go za pomocą Edrawings, będziesz mógł je zobaczyć, ale myślę, że plik jest uszkodzony. Spróbuj naprawić oprogramowanie na wszelki wypadek...
Czy problem występuje na wszystkich komputerach?
Czy maszyny zostały wyłączone, a następnie ponownie uruchomione?
1 — Czy usługa ASM jest otwierana?
2 - Czy wszystkie komponenty otwierają się pojedynczo?
3a - Jeśli nie, to dlatego, że ta część (części) jest problemem, spróbuj odzyskać starą wersję i wróć do kroku 1
3b - Jeśli tak, to ASM umarł, spróbuj odzyskać starą wersję i wróć do kroku 1
Mówisz o MeP na konfigurację, czy jest to plik na mep, czy plik składający się z 22 folio?
Dziękuję za odpowiedzi!
Kopie zapasowe pochodzą z chmury, z której korzystamy. Montaż otwiera się poprawnie, podobnie jak każdy komponent. Dokładnie tak samo jest w przypadku innych pozycji.
Błąd pojawił się, gdy byłem na rysunku, zmodyfikowałem mechanicznie spawaną część, a gdy wróciłem do rysowania, SW się zawiesił i wtedy nie można było go ponownie otworzyć.
MEP jest dobry z 22 folio (nawet trochę więcej). Myślę, że to nie jest najzdrowszy sposób, aby to zrobić.
W końcu mi się udało, odzyskując stare pliki MEP i asemblera oraz umieszczając odpowiednie źródła. To powiedziawszy, to nie pierwszy raz, kiedy mam ten problem i lepiej byłoby dla mnie wiedzieć, skąd się bierze. Ale rzeczywiście, zbyt duża liczba folio zmusza do każdorazowego przebudowywania wszystkich konfiguracji. Dodajmy do tego, że nie miałem na tyle higieny, aby założyć listwę blokującą, to może być źródło?
Mam wrażenie, że przełączenie na Resolved pomaga również uniknąć awarii.