Witam, przychodzę do Was, ponieważ mamy coraz więcej problemów z awariami i powolnością na SW 2016.
Ex Crash:
-Tworzenie cięcia
-Eksport rysunku w formacie PDF
-Prosta zmiana okna między montażem a rysunkiem
-Różne inne całkowicie nieszkodliwe manipulacje!
Problem polega na tym, że te awarie nie są systematyczne (nie są związane z konkretnym działaniem lub konkretnym złożeniem lub rysunkiem), a zatem przyczyna jest nie mniej skomplikowana do zidentyfikowania.
Dzieje się tak głównie na rysunkach, nasz zwierzak irytuje się na SW!
Aby umieścić trochę kontekstu:
-Informacje o systemie:
Procesor i7-4790 3,6 GHz
16 GB pamięci RAM
Karta graficzna K2200
Działanie sieci (nie znam charakterystyki sieci!), jednak niektóre awarie można było odtworzyć lokalnie.
-SW 2016 z dodatkiem SP4
Zespoły do 5/6000 komponentów
Montaż rysunkowy (wymiarowy) mniej niż 800 komponentów
Rysowanie (do eksportu) największych zespołów
Na przykład niektórzy użytkownicy mieli więcej niż 20 awarii w ciągu dnia, dla naszego biura projektowego składającego się z około 15 rysowników zagubiony tps szybko staje się reprezentatywny!
Wydaje się, że te awarie pojawiły się od czasu słynnej wersji z 2015 roku i jej partii "niezgodnych" aktualizacji systemu Windows bez możliwości ich potwierdzenia.
Zastanawiam się nad możliwymi przyczynami.
Nasza konfiguracja komputera wydaje mi się w porządku, może karta graficzna jest trochę lite dla naszych większych konstrukcji. Myślałem o tym, aby w końcu przejść na stację roboczą (prawdziwą!), aby sprawdzić, czy nastąpił wzrost niezawodności.
Wygląda na to, że nasza sieć działa dobrze (nie mam więcej informacji technicznych na jej temat)
Może nasz sposób projektowania jest kompletnie szalony...
Obecnie pracuję nad uproszczeniem naszych modeli pod względem rozmiaru pliku, liczby brył, usunięcia powierzchni, jeśli istnieją, aby maksymalnie je odchudzić, zachowując jednocześnie wystarczający poziom szczegółowości dla naszych projektów.
Krótko mówiąc, jestem trochę zagubiony i szukam odpowiedzi, tropów, sugestii, informacji czy innych!
Dziękuję.