Awaria Solidworks

Witam, mam problem z solidworks, gdy skończę zadanie, zapisuję je i gdy zamykam okno solidworks wywala mnie z gry. Na szczęście praca nie idzie na marne, bo nagranie idzie dobrze.

Próbowałem naprawić płytę CD, ale to nie rozwiązało mojego problemu.

Czy ktoś ma pomysł?

z czym pracujesz jako wersja oprogramowania na PC i system operacyjny?

@+ ;-)

Pracuję z solidworks 2013 x64, mój komputer to HP Z400 Intel XEON 3.07GHZ z 8 GB pamięci RAM.

Ale problem nie wynika z konfiguracji, ponieważ mam dwa identyczne komputery, które się nie zawieszają.

Witam

Co to jest dodatek Service Pack?

Pozdrowienia

Czy nagrywasz lokalnie czy na serwerze plików?

Windows 7 z dodatkiem Service Pack 1.

Pracuję w biurze projektowym, w którym jest nas 3 i korzystamy z solidworks. Pracujemy więc w sieci, ale problem jest tylko na komputerze.

Witam

Właściwie chciałem poznać dodatek Service Pack dla SolidWorks. Ponieważ mieliśmy tego rodzaju problem z pierwszym SP z 2013 roku na dużych zgromadzeniach.

Miłego dnia.

Jeśli problem dotyczy tylko jednego komputera (a 3 są identyczne), możemy już wykluczyć problem z konfiguracją, wersją Solidworks, metodologią pracy, uszkodzonym plikiem lub "błędem" Solidworks.

Problem musi wynikać z czegoś związanego z samą pozycją... Skłaniam się ku wymogom wstępnym systemu Windows, takim jak na przykład frameworki lub Visual C++.

Najlepiej byłoby je całkowicie odinstalować i zainstalować ponownie.

1 polubienie

Wersja solidworks to:

Solidworks 2013 X64 SP0

Możliwe, że problem dotyczy tylko maszyny, ale przed ponownym wykonaniem pełnej instalacji chciałem wiedzieć, czy ktoś ma jakieś pomysły.

Czy umieściłeś najnowsze sterowniki do swojej karty graficznej?

http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

Nigdy nie wiadomo

@+ ;-)

Witam

Wersja SP5.0 oprogramowania SolidWorks 2013 jest dostępna już od jakiegoś czasu!

Aktualizacja jest koniecznością! Poszczególne SP są właśnie po to, aby rozwiązać "młodzieżowe" problemy z pierwszych wersji.

Najprostszym sposobem jest utworzenie obrazu administracyjnego w celu wdrożenia go na 3 stacjach roboczych.

1 polubienie

Przed próbą odinstalowania wykonałbym małą aktualizację do bardziej stabilnych dodatków Service Pack...

To nic nie kosztuje i jest łatwe do zrobienia.

Czy zastosowanie tej stacji różni się od pozostałych: większe montaże, symulacja...

Inne komputery również mają wersję SP 0.0 z 2013 roku?

2 polubienia