Ja też właśnie przeszedłem na wersję 2017. Kiedy otwieram niektóre złożenia w wersji 2016, informuje mnie, że wystąpił błąd i nie ma możliwości otwarcia solidworks, chyba że uruchomię ponownie. Wygląda na to, że wersja z 2017 roku jest pełna błędów.
W każdym razie miałem technika z Axemble dla mojego problemu:
W różnych wersjach Solidworks, gdy używałem przetwarzania końcowego na widokach przerywanych, Solidworks ulegał awarii w 3/4 przypadków, nawet po przełączeniu na 2017.
Wyjaśnił mi, że przerwany widok tworzył pewne stopy, które nakładały się na inne i tworzyły rodzaj błędu w Solidworks.
Powiedział mi, że problem zostanie rozwiązany na SP3, ale myślę, że wkrótce skontaktuję się z nim ponownie, ponieważ nadal mam ten sam problem, ale rzadziej co ^^".
Jego cosil: zapisywany między każdą reprezentacją spoiny, aby wychwycić, gdzie byłem, jeśli Solidworks przesadził...
Najlepszą rzeczą, jaką możesz zrobić, to dobrze przeprowadzić aktualizacje i w przeciwnym razie wysłać wiadomość e-mail z filmem przedstawiającym problem przez Rx, jest to niestety najlepsza rada, jaką mogę ci dać, jeśli nikt nie znajdzie rozwiązania...
POWIADOMIENIE PRASOWE: Windows 10 i SOLIDWORKS. Problemy zaobserwowane po najnowszych aktualizacjach systemu operacyjnego
Windows 10 i SOLIDWORKS nie są już mieszane. Po najnowszej aktualizacji systemu Microsoft Windows 10 (od 10 czerwca 2017 r.) w SOLIDWORKS zgłoszono wiele problemów: niewidoczność wyświetlania wymiarów, różne inne poważne problemy itp.
JAK ROZWIĄZAĆ PROBLEM MIĘDZY MICROSOFT WINDOWS 10 A SOLIDWORKS?
Aby rozwiązać problem, musisz przywrócić system z pomocą działu IT.
NIE INSTALUJ NAJNOWSZYCH AKTUALIZACJI SYSTEMU WINDOWS 10
W przypadku korzystania z SOLIDWORKS w systemie Windows 10 zaleca się, aby nie instalować najnowszych głównych aktualizacji systemu Windows 10 (zaktualizowanych po 10 czerwca 2017 r.).
Dzieje się tak, ponieważ instalują one framework 4.7 , który nie jest kompatybilny z SOLIDWORKS.
Jeśli ta aktualizacja została wykonana, nie jest możliwe usunięcie tej struktury.
W przypadku wystąpienia nietypowych problemów w SOLIDWORKS, do wycofania można użyć tylko przywrócenia systemu.
Nasze zespoły przekazały ten problem do wydawcy i są w trakcie wymiany informacji z SOLIDWORKS.
W oczekiwaniu na rozwiązanie tego problemu, który jest całkowicie poza kontrolą naszych zespołów, Visiativ zdecydowanie zaleca wzmocnienie monitorowania i nadzoru nad swoimi systemami informatycznymi. Rzeczywiście, niepowodzenie w zainstalowaniu aktualizacji systemu Windows i poprawek zabezpieczeń może zagrozić bezpieczeństwu systemów informatycznych.