Krach sw 2017

Witam

Niedawno zainstalowałem wersję 2017 Solidworks (trochę poczekałem, aby upewnić się, że mam stabilną wersję)

Ta wersja ciągle się zawiesza. za każdym razem, gdy wymiaruję rysunek lub go zapisuję. Solidworks ulega awarii i zamyka się.

Czy miałeś tego rodzaju problem?

1 polubienie

Witam, nie jestem jeszcze w 2017 roku, ale najwyraźniej warto było czekać!  :p

Powodzenia...

Myślę, że powinieneś wysłać e-mail do wsparcia, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś...

Cdt

2 polubienia

Czy masz przerwane widoki na swoim rysunku ?

Mam z tego powodu awarie na moich rysunkach. (Przegląd zawodów SW2017)

Witam 

Ja też właśnie przeszedłem na wersję 2017.  Kiedy otwieram niektóre złożenia w wersji 2016, informuje mnie, że wystąpił błąd i nie ma możliwości otwarcia solidworks, chyba że uruchomię ponownie. Wygląda na to, że wersja z 2017 roku jest pełna błędów.

2 polubienia

Przerwane widoki, przekroje, szczegóły i cała reszta ^^

Mam zamiar zaktualizować kartę graficzną, zobaczymy.

Dziękuję!

1 polubienie

Cześć Bart,

W każdym razie zadaję to pytanie; korzystasz z dodatku SP3??? Nawet jeśli wydaje mi się, że to masz, ale nigdy nie wiadomo..

1 polubienie

Tak, dobrze mi w SP3 =)

Właśnie zaktualizowałem kartę graficzną. Dam Ci znać, jeśli problem zostanie rozwiązany...

1 polubienie

W każdym razie miałem technika z Axemble dla mojego problemu:

W różnych wersjach Solidworks, gdy używałem przetwarzania końcowego na widokach przerywanych, Solidworks ulegał awarii w 3/4 przypadków, nawet po przełączeniu na 2017.

Wyjaśnił mi, że przerwany widok tworzył pewne stopy, które nakładały się na inne i tworzyły rodzaj błędu w Solidworks.

Powiedział mi, że problem zostanie rozwiązany na SP3, ale myślę, że wkrótce skontaktuję się z nim ponownie, ponieważ nadal mam ten sam problem, ale rzadziej co ^^".

Jego cosil: zapisywany między każdą reprezentacją spoiny, aby wychwycić, gdzie byłem, jeśli Solidworks przesadził...

Najlepszą rzeczą, jaką możesz zrobić, to dobrze przeprowadzić aktualizacje i w przeciwnym razie wysłać wiadomość e-mail z filmem przedstawiającym problem przez Rx, jest to niestety najlepsza rada, jaką mogę ci dać, jeśli nikt nie znajdzie rozwiązania...

Powodzenia!

3 polubienia

Dziękujemy @blvck!

Miałem ten sam raport z Axemble.

Poradzili mi, żebym przesiadł się na 2017...

Na razie nie ma żadnych problemów od czasu aktualizacji karty graficznej.

Czekam trochę przed zamknięciem. Albo i nie.

2 polubienia

Werdykt: Bez zmian.... :/ :(

1 polubienie

Zawsze się zawiesza...!?

1 polubienie

Witam

Nie jestem jedyny, uff...

W mojej wersji SP5 z 2017 roku mam również ogromne awarie do 5 razy dziennie!

Zdaję sobie sprawę, że sterownik graficzny polecany przez solidworks jest starszy niż ten polecany przez nvidię, nie wiem który go umieścić.

Przetestowałem oba, niedawny Nvidia wydaje się czasami powodować nieco mniejsze awarie, ale nadal się zawiesza.

Którego sterownika byś użył?

Mam super poprawną konfigurację (32GB RAM / Nvidia P4000 / Xeon W2145 / 500GB M2 dysk dla Windows i Prog oraz 500GB M2 dla pliku SW)

czy to WINDOWS 10 1709?

Co byś zrobił?

Dziękuję za radę

Może Windaube 10, który stawia  suk

pod W7 o ile mi wiadomo, nie ma większego problemu

@+ ;-)

1 polubienie

POWIADOMIENIE PRASOWE: Windows 10 i SOLIDWORKS. Problemy zaobserwowane po najnowszych aktualizacjach systemu operacyjnego

Windows 10 i SOLIDWORKS nie są już mieszane. Po najnowszej aktualizacji systemu Microsoft Windows 10 (od 10 czerwca 2017 r.) w SOLIDWORKS zgłoszono wiele problemów: niewidoczność wyświetlania wymiarów, różne inne poważne problemy itp.   

JAK ROZWIĄZAĆ PROBLEM MIĘDZY MICROSOFT WINDOWS 10 A SOLIDWORKS?                                                

Aby rozwiązać problem, musisz przywrócić system z pomocą działu IT.

NIE INSTALUJ NAJNOWSZYCH AKTUALIZACJI SYSTEMU WINDOWS 10

W przypadku korzystania z SOLIDWORKS w systemie Windows 10 zaleca się, aby nie instalować najnowszych głównych aktualizacji systemu Windows 10 (zaktualizowanych po 10 czerwca 2017 r.).

Dzieje się tak, ponieważ instalują one framework 4.7 , który nie jest kompatybilny z SOLIDWORKS.

Jeśli ta aktualizacja została wykonana, nie jest możliwe usunięcie tej struktury.

W przypadku wystąpienia nietypowych problemów w SOLIDWORKS, do wycofania można użyć tylko przywrócenia systemu.

Nasze zespoły przekazały ten problem do wydawcy i są w trakcie wymiany informacji z SOLIDWORKS.

W oczekiwaniu na rozwiązanie tego problemu, który jest całkowicie poza kontrolą naszych zespołów, Visiativ zdecydowanie zaleca wzmocnienie monitorowania i nadzoru nad swoimi systemami informatycznymi. Rzeczywiście, niepowodzenie w zainstalowaniu aktualizacji systemu Windows i poprawek zabezpieczeń może zagrozić bezpieczeństwu systemów informatycznych.