Awaria SW2014

Witam

od wczoraj mam wiele problemów z awariami na SW2014, czy jestem jedyny?

Niezależnie od tego, czy chodzi o część, montaż czy edycję szkicu w zespole składającym się z 2 części (byłoby 1000 części, będę kwestionować mój komputer, ale tam...)

plantage_sw2014.jpg

Witam

Czy wprowadziłeś jakąś konkretną zmianę? Opcje sterownika oprogramowania?

Czy od wczoraj pracujesz nad konkretną częścią/zespołem?

Witam

Czy ostatnio zainstalowałeś nowe oprogramowanie?

Zostaliśmy również zmuszeni do aktualizacji naszych sterowników karty graficznej z 2013 do 2014 roku.

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, zacznij od tego, wszystko nam się rozwiązało:)

Jest wiosna, czas sadzić!

Cóż, wychodzę...

7 polubień

Cześć Lucas

Nie, nic szczególnego, rysuję prostą szklankę do picia i robię do niej plastikową podpórkę. Nie na tyle, by wepchnąć babcię w pokrzywy.

Brak aktualizacji od zeszłego tygodnia ani oprogramowanie, ani windows, ani sterownik.

Co więcej, przekaz nie mówi, o co toczy się gra!!

Witam

Od wczoraj dodatek SP3 jest dostępny do aktualizacji.

Mieliśmy problemy z awariami podczas tworzenia i modyfikowania szkiców 3D. Najwyraźniej znany problem według wsparcia i rozwiązany za pomocą SP3.

Ciekawie byłoby wiedzieć, jak rozwiązać ten problem.

Miłego dnia.

Aby sprawdzić, czy sterowniki są aktualne i certyfikowane:

http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

1 polubienie

@ José sterowniki były w zeszłym tygodniu i rozwiązały moje problemy. Dostałem wiadomość z informacją, że mam problem z grafiką.

Przejdź do swojego obserwatora zdarzenia, kliknij aplikację i wykonaj zrzut ekranu danego błędu.

Oto sitodruk

observateur.png

@Bart, oto zrzut ekranu

capture_erreur.png

Powinniśmy zobaczyć szczegóły błędów 1043:42 i 10:43:53.

OK. Nie mieliśmy żadnej wiadomości :/

@Lucas

Nieudana nazwa aplikacji DXP.EXE, wersja: 0.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x518ba56f
Nazwa uszkodzonego modułu: KERNELBASE.dll, wersja: 6.1.7601.18229, sygnatura czasowa: 0x51fb1116
Kod wyjątku: 0x0eedfade
Przesunięcie błędu: 0x0000c41f
Identyfikator procesu, który zakończył się niepowodzeniem: 0x54c
Czas uruchomienia aplikacji, który nie powiódł się: 0x01cf594ff70a5611

Nie wiem, co to jest DXP!!

inaczej wczoraj:

Nieudana nazwa aplikacji sldworks.exe, wersja: 22.2.0.40, sygnatura czasowa: 0x52d1bec6
Nazwa modułu, który uległ awarii: ntdll.dll, wersja: 6.1.7601.18247, znacznik czasu: 0x521eaf24
Kod wyjątku: 0xc0000374
Przesunięcie błędu: 0x00000000000c4102
Identyfikator procesu, który zakończył się niepowodzeniem: 0x28f0
Wadliwy czas uruchomienia aplikacji: 0x01cf58c2e1543f63

1 polubienie

Błąd sterownika karty graficznej.

Przejdź do portalu Solidworks i pobierz sterowniki dostosowane do posiadanej stacji roboczej i posiadanej wersji solidworks.

@bart

Zrobiłem to już w zeszłym tygodniu, więc albo jest to samo zmodyfikowane, albo jest błąd 

Właśnie pobrałem SW2014SP3, aby sprawdzić, czy mi pomoże

Biblioteka dll "Kernelbase.dll" służy do zarządzania renderowaniem obrazu. niezależnie od tego, czy jest to Internet Explorer, czy inne oprogramowanie (takie jak Solidworks)

Jeśli Kernelbase.dll ulega awarii, jest to spowodowane tym, że biblioteka dll jest źle skonfigurowana iw tym przypadku nie używa karty graficznej do zarządzania tym renderowaniem, ale samego oprogramowania.

Możesz go znaleźć do pobrania za darmo, ale przyjrzę się konfiguracji tej już zainstalowanej biblioteki dll...

Spójrz na opcje Solidworks na karcie Wydajność. a także w oprogramowaniu, które służy jako przeglądarka, aby dostosować tryb renderowania.

Mały link, który może pomóc:

http://support.microsoft.com/kb/2581915/fr

Cóż, po wymianie z konserwacją automatyczna aktualizacja sprawiła, że przeszedłem z 331 na 335, który nie jest kompatybilny z sw vue ans rx 

Decyzja zapadła, zmieniam kartę i biorę większą. Zamówiłem k2000