Zagięcie przejściowe, problem w zepsutej produkcji

Witam

Staram się, aby to, co było rozwinięte, z różnymi liniami zagięcia kształtu.

Stworzyłem dwie równoległe płaszczyzny, każda z otwartym szkicem profilu: okrąg dla jednej i przerywany prostokąt w każdym rogu dla drugiej.

Wybieram Sheet Metal / Transition Fold, metodę produkcji Broken i sprawdzam poprawność moich dwóch szkiców.

Podczas walidacji moich parametrów pojawia się błąd: "nie można utworzyć funkcji, ponieważ utworzy ona przecinającą się geometrię". Bez względu na to, jak bardzo zmienię różne oferowane opcje, nie mogę rozwiązać tego problemu.

Czy mógłbyś mi pomóc?

Dziękuję.

(Załączam ten fragment do tej wiadomości)

Część 1.SLDPRT

Musisz uważać, gdzie klikasz, musisz kliknąć mniej więcej w tym samym miejscu na każdym profilu, aby je połączyć

1 polubienie

2 polubienia

Tak, upewniam się, że kliknąłem jeden z punktów końcowych każdego z otwartych profili.

Twoje wycięcie nie jest wyśrodkowane, ale działa dla mnie w 2019 roku (zobacz wideo):

video_pli_de_transition.wmv
1 polubienie

Rzeczywiście, działa to w ten sam sposób, co ty.

Moim błędem było kliknięcie punktów końcowych (jak wyjaśniono tutaj: http://help.solidworks.com/2018/french/SolidWorks/Sldworks/HIDD_SM_LOFTED_BEND.htm?verRedirect=1 ). Kliknięcie segmentu pierwszego szkicu i okrągłej części drugiego przed nim działa.

Dziękuję za pomoc, miłego dnia.

Super! Cieszę się, że działa ;-)

Miłego dnia too@Stec