Dobry wieczór Ac kobra 427
Mam wrażenie, że funkcja zamkniętego narożnika działa tylko przy ścianach 90°, a to dlatego, że w przypadku @ czirnyj.sylvain nie da się zrobić fazy.
@tous
W każdym razie szkic o nazwie "Model", który określa płaską powierzchnię, jest moim zdaniem błędny, nawet jeśli @sylvain zapewnia nas, że odzyskał kształt takim, jakim jest.
Ponadto Sylvain nie zadał sobie trudu przerysowania szkicu, co sprawia, że modyfikacja tego kształtu jest więcej niż sportowa.
Oczywiście nie ma żadnych szans ani żadnych ograniczeń, w skrócie wszystko, co musisz zrobić, aby dobrze się bawić.
Widzę, że bez dokładnej znajomości kątów , a zwłaszcza wymiarów połączenia z innymi podzespołami , które również muszą być wykonane z blachy, prawdopodobieństwo wykonania całej maski jest prawie zerowe.
Myślę tylko, że w tym przypadku SW robi tylko to, co chcemy, od momentu możemy podać wszystkie wymiary bez wyjątku, a zwłaszcza te kątowe w tym konkretnym przypadku.
Aby pokazać to, co mówię, zrobiłem kawałek z najbardziej prawdopodobnymi wymiarami, aby pokazać, jak to zrobić z podstawowymi fałdami, które są naszkicowanymi fałdami już zasugerowanymi przez @ Ac cobra.
Na załączonym obrazku zobaczysz, że idealne połączenie można uzyskać tylko przy wypełnieniu spawaniem TIG MIG, ponieważ krawędzie tworzą kąt, który nie wynosi 90°. Nałożyłem szkic oryginalnego "modelu" na ten, który musiałem zmodyfikować, aby uzyskać krawędzie do połączenia.
Chciałbym zwrócić uwagę, że żaden kąt nie jest równy innemu. (Precyzja odzwierciedlona w sugestii Accobry, aby znać możliwie równe kąty)
Rada dla @ czirnyj.Sylvain , musisz zacząć od całego tomu.
Osobiście robiłem wszystko z wielu płaszczyzn i szkieletu o pełnych krawędziach (podobnie jak gdybyśmy mieli do czynienia ze wszystkim na powierzchni przed stworzeniem pełnej objętości).
Następnie pociąłbym mój model na kilka podzespołów (biorąc pod uwagę kształt i to, że istnieje idealna symetria między lewą a prawą stroną: dwa podzespoły co najwyżej trzy powinny wystarczyć (wynika to z ograniczeń na giętarce)
Ale najprostszym sposobem jest wykonanie modelu 3D ze wspomnianego powyżej szkieletu, następnie wykonanie pojedynczej objętości, a następnie, zgodnie z sugestią, wykonanie leja samowyładowczego z pełnej objętości 3D i przekształcenie go w blachę. (Ostatnio zajmowaliśmy się tym tematem i sposób wykonania skomplikowanego leja jest bardzo dobrze opisany.)
Proszę bardzo!! Ale moi koledzy i przyjaciele wskażą ci inne sposoby postępowania.
Pozdrowienia
masque_tolerie_explication.pdf