Możliwe składanie?

Witam

Nie pamiętam składanej linijki więc mam wątpliwość co do możliwości złożenia tej części:

Jest to blacha stalowa 50/10

1 polubienie

Cześć Tomalam,

Do gięcia tej części używa się prasy krawędziowej z literą V???

2 polubienia

Witam

Od 5 mm musisz zgiąć się co najmniej w V 25, więc tam część, którą się ślizga, jest nieunikniona!!

Co więcej, podczas składania 2. złożenia (ponieważ nie jest możliwe wstępne składanie W ), pierwsze już wykonane składanie trafi na pokład składarki!! (Aby to zobaczyć, musisz narysować narzędzie do składania i umieścić je pod kątem 45° w zagięciach i zobaczysz zakłócenia)

4 polubienia

Myślę, że tak, produkcja nie jest skończona w moim kierunku i nie wiem, gdzie zostanie złożona

Ale nie wiem, czy narzędzie do składania przechodzi na 2. składanie.

1 polubienie

Jest to możliwe, wszystko zależy od użytych narzędzi.

2 polubienia

Wiem trochę o obróbce blachy, ale nie do tego stopnia, żeby znać dokładne kształty narzędzia. Stąd moje pytanie

1 polubienie

Będziesz miał trochę problemów ze zginaniem, pozwól, że wyjaśnię.

Blachę o grubości 5 mm wyginasz w o: 6* ep5=30.

Nie będziesz w stanie włożyć 26 do środka, ponieważ podczas składania drugiego składania,

Pierwsza z nich zostanie ponownie otwarta.

Skusilibyśmy się na użycie mniejszego vee (22 lub 24 vee), ale problem polega na tym, że tonaż na metr generowany może przekroczyć wartości, które mogą obsługiwać narzędzia...

Proszę bardzo, mam nadzieję, że trochę cię oświeciłem.

4 polubienia

Ze zdalnym narzędziem, nie ma obaw ;)

2 polubienia

Przesadzając, to jest to, co dostaniesz! por. PJ

sw02.jpg
4 polubienia

David: Myślałem o tym więcej, aby uciec od pierwszej sztuczki: 

1 polubienie

Następnie taka część powinna być wykonana jako narzędzie do naśladowania (patrz ilość produkcyjna) ze składaniem na trzpieniu.

Z reguły minimalny promień gięcia powinien wynosić jeden ep, wybrzuszenie jest wykonane, więc nie ma szczególnych zmartwień.

2 polubienia

Oé Tomalam zdalne narzędzie co =)

2 polubienia

Wydaje mi się, że to zdalne narzędzie lub łabędzia szyja, jeśli mnie pamięć nie myli.

Myślę, że zadziała z tego rodzaju narzędziem

2 polubienia

Bigorgne na gęsiej szyi Bart i nie ma już kolizji narzędzi do dziurkowania!

Z drugiej strony, z vee, pionek będzie gonił :(

2 polubienia

Z V równym 30, nie ;)

Ale potrzebujesz mocy!

2 polubienia

Tak dla narzędzia zdalnego i znowu! W każdym razie kawałek będzie gonił. Albo w mniejszym V, ale V ugryzie!

Z drugiej strony właśnie pokazałem mojemu kierownikowi warsztatu, powiedział mi, że jest to możliwe z narzędziem "przesuniętym na szerokość" i na końcu prasy!

p1040985.jpg
2 polubienia

Jesteś emm...... Nie, tam fabryka!

:D

2 polubienia

Tak, mógłbym, ale kawałek ma zaplanowane inne fałdy, więc będzie trochę za dużo golenia!

1 polubienie

Ba w twoim V z 30, 26 + 40 to 66 mm.

Schylasz się bez problemu. Po narzędziach i sposobie postępowania wszystko zależy od ilości, która ma zostać wyprodukowana. (inwestycja w specjalne narzędzia, czyli majsterkowanie w warsztacie^^)

Będzie to około 10 sztuk, więc opcja DIY byłaby bardzo odpowiednia

1 polubienie