Zegnij moje 2 łapy do wewnątrz

Chciałbym się z Tobą skontaktować, aby uzyskać rozwiązanie do modelowania części w 3D.

Chcę złożyć 2 nogi w kształcie litery U do środka, tak aby te 2 nogi tworzyły Ø 1.

W załączeniu znajduje się część formatu Solidworks.

Z góry dziękuję za rozwiązanie(a), które mi przyniesiesz, ze swojej strony również pracuję nad tym tematem.

1208_pp_009_-_rep_1_-_piece_pliee_cryla_1.sldprt

Hello@hamza

Jedynym rozwiązaniem, jakie widzę, jest usunięcie dwóch nóg tak, jak je zrobiłeś.

Następnie nadaj złożony kształt za pomocą funkcji Boss/Smooth Base, a następnie utwórz symetrię. Żeby nie dostać schmurtss do zrobienia drugiego.

Implikuje to trzy rzeczy:

1.  Niezależnie od tego, czy wykonujesz profile o skoku mm każdy na płaszczyźnie zorientowanej zgodnie z kątem gięcia.
  2. Że zrobisz co najmniej dwie krzywe prowadzące (myślę, że w Twoim przypadku mogą to być 4 krzywe prowadzące), aby napędzać wygładzonego szefa.
  3. że nie domagasz się wyniku, który jest zgodny z rzeczywistością. Rzeczywiście, ten rodzaj zginania, który występuje na nodze, która jest już wklęsła, spowoduje deformacje pełzania na krawędziach zewnętrznych, a także poza domeną sprężystości. Ewidentnie jesteśmy w technice stemplowania. To powiedziawszy, ponieważ twoja blacha ma 0,2 mm, nie powinna się wiele zmienić w porównaniu z rzeczywistością: ale jednak. Myślę, że najważniejszą rzeczą jest to, że po złożeniu masz wymiary, które możesz podać do produkcji, a zwłaszcza do zaciskarki: jeśli dobrze zrozumiałem, do czego będzie używana twoja część.

Pozdrowienia

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedź, wypróbuję twoje rozwiązanie.

Witam

Odpowiem wam dziś wieczorem monetą, ponieważ myślę, że znalazłem rozwiązanie. Teraz przeniosłem się do 2020 roku i mam w domu 2016.

Dziękuję, czekam na Twoje rozwiązanie :)

Witam

Oto, co udało mi się zrobić. Będziesz musiał dostosować go do swoich żeber. 

ac_cobra_1208_pp_009_-_rep_1_-_piece_pliee_cryla_1.sldprt
1 polubienie

Zrobione :,-)

Witam

Złożenie nóg w okuciu nie było możliwe.

Wytnij nogi osobno, a następnie przynieś je z powrotem i przyspawaj.

Aby wykonać gięcie po walcowaniu blachy o grubości 5 mm, konieczne jest usunięcie materiału w celu oczyszczenia występu, a tym samym stworzenia gięcia predykcyjnego (https://m.youtube.com/watch?v=pYvcQA-vAQ0).

Patrice.

Dobry wieczór @Ac kobrze

Ośmiokrotne brawo!  ;-) a nawet powiedziałbym, że ośmiokrotne brawo!

Cóż za mistrzostwo, a w dodatku bardzo sprytne, zwłaszcza z Surface-dépliage.

Dziękuję za lekcję ;-) i szacunek!

Pozdrowienia

Witaj @cept-up

Ben! Uh! blacha ma grubość 0,2 mm     ;-) i wysokości 4,05 mm.

Niejako ugina się na kolanach ;-)

Pozdrowienia

@Ac kobra świetnie, dziękuję bardzo, zamierzam zainspirować się twoim kawałkiem.

Witaj @Hamza.gedik

Możesz zamknąć swój temat i przede wszystkim wskazać osobę, która Twoim zdaniem dostarczyła Ci najlepsze rozwiązanie.

Pozdrowienia

2 polubienia

Oczywiście wybór odpowiedniego rozwiązania zawsze był tak skomplikowany^^

2 polubienia

Witam @Fuz3D i przepraszam @Ac kobrę

Rzeczywiście, między tymi, którzy nigdy nie zamykają swojego tematu, a tymi, którzy nie umieszczają odpowiedniego autora, nie jesteśmy rozpieszczani ;-)  ;-)

Ale to moja wina, bo napisałem """ specjalnie wyznacz osobę , która dostarczyła Ci najlepsze rozwiązanie ""

Pozdrowienia

1 polubienie