Jedynym rozwiązaniem, jakie widzę, jest usunięcie dwóch nóg tak, jak je zrobiłeś.
Następnie nadaj złożony kształt za pomocą funkcji Boss/Smooth Base, a następnie utwórz symetrię. Żeby nie dostać schmurtss do zrobienia drugiego.
Implikuje to trzy rzeczy:
Niezależnie od tego, czy wykonujesz profile o skoku mm każdy na płaszczyźnie zorientowanej zgodnie z kątem gięcia.
Że zrobisz co najmniej dwie krzywe prowadzące (myślę, że w Twoim przypadku mogą to być 4 krzywe prowadzące), aby napędzać wygładzonego szefa.
że nie domagasz się wyniku, który jest zgodny z rzeczywistością. Rzeczywiście, ten rodzaj zginania, który występuje na nodze, która jest już wklęsła, spowoduje deformacje pełzania na krawędziach zewnętrznych, a także poza domeną sprężystości. Ewidentnie jesteśmy w technice stemplowania. To powiedziawszy, ponieważ twoja blacha ma 0,2 mm, nie powinna się wiele zmienić w porównaniu z rzeczywistością: ale jednak. Myślę, że najważniejszą rzeczą jest to, że po złożeniu masz wymiary, które możesz podać do produkcji, a zwłaszcza do zaciskarki: jeśli dobrze zrozumiałem, do czego będzie używana twoja część.
Wytnij nogi osobno, a następnie przynieś je z powrotem i przyspawaj.
Aby wykonać gięcie po walcowaniu blachy o grubości 5 mm, konieczne jest usunięcie materiału w celu oczyszczenia występu, a tym samym stworzenia gięcia predykcyjnego (https://m.youtube.com/watch?v=pYvcQA-vAQ0).
Rzeczywiście, między tymi, którzy nigdy nie zamykają swojego tematu, a tymi, którzy nie umieszczają odpowiedniego autora, nie jesteśmy rozpieszczani ;-) ;-)
Ale to moja wina, bo napisałem """ specjalnie wyznacz osobę , która dostarczyła Ci najlepsze rozwiązanie ""