Więcej Wyświetlanie krawędzi po najechaniu myszą

Witam

Od dzisiejszego ranka mam mały problem, którego niestety nie potrafię rozwiązać.

Niezależnie od tego, czy jest to szkic, rysunek, czy nawet po najechaniu myszą na pomieszczenie, nie mam już wyświetlanych podświetleń.

(przynajmniej tylko ułamek sekundy ledwo widoczny, a następnie obrys lub krawędź nie są już podświetlone)

Jest to jednak konieczne do zmierzenia lub nadania wymiarów objętościom, sparametryzowania szkicu w odniesieniu do istniejącej części itp.

Uruchomiłem ponownie kilka razy, ale to nic nie zmienia...

Jest to więc bardzo skomplikowane, aby móc kontynuować pracę w ten sposób.

To tak, jakby uśmiech zawsze unosił się nad pustką. (homris lekkie mruganie, które robi się tylko raz)

Czy masz jakiś pomysł, co powinienem zrobić?

Z góry dziękuję  

PS: Problem nie ma nic wspólnego z tym, że mój kawałek tutaj jest wykonany ze szkła, inne są takie same.

affichages_aretes.png

Czy to jest zaznaczone w Opcje -> Widok/Wybór -> Dynamiczne podświetlanie widoku graficznego (drugi znacznik wyboru)

W domu ta opcja odznacza się losowo, więc zrobiłem makro, które umieściłem na skrót (Ctrl + D), aby dać mi tę opcję.

2 polubienia

Dziękuję KVuilleumier,

Ta odpowiedź była dokładnie właściwa, domyślam się, że kombinacja została wykonana przez przypadek lub miałem ten sam mały losowy błąd co ty.

Teraz działa, ale zastanawiałem się nad przydatnością tej "dezaktywacji" bo raz dezaktywowany prawie nic nie mogłem zrobić w rzeczywistości...

Krótko mówiąc, znowu zaczynamy.

DZIĘKUJĘ

Ten błąd jest znany SW od lat, ale nadal nie został naprawiony,

Podobnie jak inne opcje, które czasami zmieniają się w "Opcja systemowa"

po może SW mówi, że problem jest z windowsem i na odwrót...