Kilka stanów rozwinęło się w jednej części

Witam

Wykonuję schody z giętej blachy łezkowej. Mam różne arkusze i żałuję, że nie mam kilku stanów rozłożenia dla różnych arkuszy, ale udaje mi się to uzyskać tylko na jednym. Stworzyłem konfiguracje, ale daje mi to tylko pociągnięcia składania, a nie wskazania składania.

Miłego dnia wszystkim, nie mogę się doczekać, aby was przeczytać

Pierrick

escalier_sous_deflecteur.sldprt

Hello@pthuillier

Myślę, że główny problem bierze się stąd, że nie robi się swoich kawałków w jednym kawałku.

Jak widzę, twój SLDPRT w rzeczywistości tworzysz zespół złożony z kilku części, na przykład twoich nóg.

Więc albo robisz montaż z giętej blachy i z cięciem, które pozwala na cięcie i gięcie laserowe, albo dodajesz małe kawałki części wszędzie zespawane z mimine (łykiem)

W każdym przypadku musisz mieć ASM wykonany z CZĘŚCI wykonanej z blachy

Obecnie masz kilka różnych obiektów, które nie są ze sobą połączone: więc zawsze możesz zrobić mieszkanie z pierwszej części schodów, nie będzie to miało wpływu na nogi  (Płaskie PŁASKIE 50 X 5(1)) i inne usunięcia materiału w nogach, które w przeciwnym razie są tworzone jako oddzielny element. (płyta podstawy Pie 3 i płyta podstawy złożona 4) To samo dotyczy usuwania materiału, które nie jest wykonywane w arkuszu podstawowym, ale jako obróbka a posteriori.

Spłaszczanie można wykonać tylko na pojedynczym korpusie i w arkuszu blachy, a nie w ASM

Przynajmniej musisz wykonać pierwszy lot (złożona podstawa 1) i z nogami, które dobrze pasują do pomieszczenia.

To samo dotyczy Twojego drugiego lotu

Możliwe, że nic nie zrozumiałem i że rozumuję jak większość  ludzi pov, którzy zajmują się blachą!
Wszystko zależy od tego, co chcesz zrobić w warsztacie: potem wszystko zespawać z powrotem. W swojej koncepcji - ale z tego, co widzę na nogach - powinieneś sprecyzować.

Pozdrowienia

@tous

Zobaczysz w załączniku źródło problemów w znowu, nie mówię o symetriach nóg, a potem o liniowych powtórzeniach tych wszystkich pięknych ludzi, których jest tak wiele "Części"

escalier_sous_deflecteur_-_vue_du_probleme.jpg
4 polubienia

Rzeczywiście, nogi, które wykonałem, będą spawane, składarka, którą posiadamy, nie pozwala mi na razie na wykonanie dwóch różnych gięć na tej samej blasze.

W rzeczywistości, dzięki poprawnemu tworzeniu konfiguracji za każdym razem, gdy rozkładasz, działa stosunkowo dobrze. Mam zagięcia ze wskazówkami i stopniami dla każdego arkusza. Trochę żmudne, ponieważ za każdym razem musisz przeglądać paletę widzianych i aktualizowanych, ale działa to całkiem nieźle.

Tak, mogłem to zrobić kawałek po kawałku w zespole z liniowym powtórzeniem oczywiście.

Dziękuję za pomoc w każdym razie

config_depliage_multiple.png

Witaj Pierrick,

Jeśli dobrze rozumiem, czy chcesz, aby na twoim rysunku były różne szybkości transmisji bitów lasera?

Jeśli tak, to jest to proste, ponieważ Twoja część jest dobrze zaprojektowana w wersji wielobryłowej z listą spawanych części.

Z drugiej strony konfiguracje są bezużyteczne.

Spójrz na komputer, zrobiłem szybki rysunek, używając tylko domyślnej konfiguracji i wykonując 3 rozłożone ciała.

W "widoku modelu" klikasz na "wybór bryły", pojawia się okno Twojego 3D i wybierasz arkusz, a następnie możesz kliknąć na "stan rozwinięty"

Aby zrobić tyle razy, ile wygięto blachy.

Czy to jest to, co próbujesz zrobić?

deplie_multicorps.jpg
5 polubień

Witam icome,

Dokładnie tak, dziękuję bardzo. Właśnie przetestowałem i rzeczywiście, nie ma potrzeby tworzenia konfiguracji.

Dziękuję bardzo!

Kolejne pytanie, jak uzyskać obraz z ciałami?

Wstaw - Tabela - Lista części spawanych