Wiele materiałów w pliku części

Czy możliwe jest przypisanie kilku materiałów do pliku części, aby uzyskać rzeczywistą masę? Rzeczywiście, mam złącza, które sprowadzam od producenta, gdzie korpus jest wykonany z PBT, a styki z miedzi. Pozwoliłoby mi to na posiadanie całkowitej masy mojej karty elektronicznej.

W zasadzie część to komponent w jednym materiale, z tym, co chcesz zrobić, musisz stworzyć zespół i umieścić odpowiedni materiał na swoich złączach.

1 polubienie

Jest to całkiem możliwe:

w drzewie tworzenia powinien znajdować się folder "Body"

(jeśli wszystko nie jest scalone... w przeciwnym razie będziemy musieli się rozdzielić...)

w zasadzie w dokumencie PRT umieściłeś ogólny temat... (najbardziej obecne)

i na każdej bryle objętości 3D przypisujesz materiał, rozwijając folder "Ciało", a następnie kliknij prawym przyciskiem myszy każdą żądaną bryłę, a "Materiał... "

13 polubień

Witam

Innym rozwiązaniem jest to, że aby uzyskać masę, należy wziąć wartość podaną w specyfikacji komponentu i przypisać ją do ustalonego rozmiaru.

6 polubień

Lepiej jest unikać umieszczania sprawy ogólnej i jednocześnie sprawy na korpusach objętościowych. Zarządzaj materiałami albo ogólnie, gdy są jednorodne, albo tylko na bryłach objętościowych, jeśli występuje różnorodność.