Czy w pełnym wyszukiwaniu EPDM możliwe jest przeszukiwanie kilku katalogów w tym samym czasie, czy też umieszczenie symbolu wieloznacznego (np. *, ale * nie działa, % też nie działa) w ścieżce katalogu (żółta linia poniżej)?
W nazwie pliku EPDM dobrze przetraw znak * (czerwone kółko).
Jeśli nie jest to możliwe, oznacza to, że jesteś zmuszony przeszukiwać katalog po katalogu (żmudne) lub na poziomie katalogu głównego (zbyt wiele wyników okazało się użytecznych - > powolne przetwarzanie)
Problem polega na tym, że używam wyszukiwania do archiwizacji moich plików (początkowy import). Jeśli wybiorę root, mam zwróconych zbyt wiele plików i dlatego system jest zbyt wolny/ulega awarii.
Ale mam około 100 katalogów w katalogu głównym, więc przeszukiwanie katalogu po katalogu, aby znaleźć od 0 do 20 plików za każdym razem, jest bardzo bolesne.
Jeśli uda mi się wybrać kilka katalogów jednocześnie, uda mi się sprawić, że wyszukiwanie zwróci wystarczającą liczbę (ale nie za dużo) plików, aby móc je zarchiwizować niezbyt długo.
Przepraszam za pierwotne pytanie, nie znam rozwiązania, jeśli ograniczymy się do tego problemu.
Ale dlaczego nie stworzysz mapy wyszukiwania, aby znaleźć wyodrębnione pliki, samodzielnie (chociaż możesz być jedyną osobą używającą EPDM w tej chwili) i utworzone od takiej a takiej daty (aby sprawdzić, czy data jest rzeczywiście datą kopii, robię to z pamięci!).
W przeciwnym razie może pojawić się inna sztuczka, która może Ci nie odpowiadać! Nie możesz umieścić wszystkich folderów , w których pracujesz, w folderze głównym typu "W toku". W ten sposób można bardzo łatwo zidentyfikować przetwarzane pliki, ponownie wykonać łącza i w przeciwieństwie do drzewa systemu Windows, w EPDM można przenosić pliki tak, jak się chce, bez przerywania łączy SolidWorks. Jest to metoda, której używaliśmy w @flegendre do przetwarzania zaimportowanych plików przed umieszczeniem ich w odpowiednich folderach naszej nowej struktury drzewa.
Próbowałem przyjrzeć się możliwości uporządkowania daty. Brak miski EPDM podaje tylko datę, a nie godzinę. Ponieważ skopiowałem moje 80 GB tego samego dnia, wyszukiwanie zwróci wszystkie dane. W przeciwnym razie może działać w bardziej klasycznym przypadku.
Nasz sprzedawca poradził nam, abyśmy umieścili wszystkie pliki w jednym katalogu (a więc bez żadnej struktury drzewa). Dzięki temu solidworks może łatwo odtworzyć utracone łącza (ponieważ domyślnie przeszukuje ten sam katalog, jeśli nie może znaleźć pliku). Osobiście nie przepadam za tym, ponieważ zmusiłoby mnie to do: 1) skopiowania plików katalog po katalogu (mam 5765 katalogów i 79600 plików) oraz 2) odtworzenia mojej aribrorescencji po zakończeniu archiwizacji. Równie dobrze możesz być w stanie zrobić płaską kopię, nie może to być zbyt żmudne za pomocą narzędzi/makr; Równie dobrze mógłbym odtworzyć moje drzewo katalogów i podkatalogów 5765...... Uwaga, trochę odbiegamy tutaj od tematu, stworzyłem inny temat bardziej odpowiedni
Wydaje się, że nie ma bezpośredniego rozwiązania postawionego problemu.
Z drugiej strony odkryłem, że wyszukiwanie za pomocą narzędzia wyszukiwania, a nie za pomocą mapy wyszukiwania, jest znacznie szybsze/bardziej responsywne i pozwala na bezpośrednią archiwizację (za pomocą menu, które zakreśliłem) bez myślenia o wyborze EPDM (nadal myśli o archiwizacji, to się nie zmienia...).
Może więc pozwolić ci wybrać więcej plików bez awarii