Waga MEP

O tyle!!

Praktyka czyni mistrza ;)

1 polubienie

Na razie, będąc już z dużym asm, nie mogę wypróbować twojego frameworka.

Ale po prostu otwierając go za pomocą totocad, rozumiem twoje nieszczęście. I wierzę, że cierpliwość będzie twoim najlepszym przyjacielem w tej kwestii.

Dla step/iges/sat tak naprawdę nie mam zasad. W zależności od modelu, oprogramowania generatora, będziesz miał więcej lub błędów, koniecznie w tym samym miejscu.

W takim przypadku, jeśli mogę, proszę dostawcę pliku o maksymalny format i robię swój sos.

1 polubienie

Tak, zwykle to robię, ale tutaj miałem problemy z uzyskaniem ram w 3D, na początku partia Structural Work nie chciała dostarczać 3D, ponieważ są pro-autocad (2D) i nie opanowują 3D... Po naleganiach MO zatrudnili usługodawcę, aby wymyślił te ramy, a ich dostawca usług nie opanował formatów eksportu, nie udało mi się zdobyć innego formatu... Zazwyczaj wolę step lub sat, które są szybsze i mają mniej błędów niż dwg... Ale tutaj nie ma wyboru...

Cóż, umieszczę Barta w najlepszej odpowiedzi, ponieważ rzeczywiście zapomniałem zmniejszyć wydajność do maksimum i nawet jeśli wiosłuje, wiosłuje, trenuje (a nie rysuję już okrągłych, ale ośmiokątnych kanałów) jest lepiej niż wcześniej...

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi!

1 polubienie

Rzeczywiście, model jest bardzo zgniły. Nie było to skomplikowane do poprawienia, ale trwałoby długo, bardzo długo.

Zastanawiam się na czym był wzorowany, nawet plik autocad wydaje mi się nie być czysty.

2 polubienia

@Stefbeno

Jeśli udało Ci się wyczyścić plik (jak mówisz, był bardzo zgniły)

Czy jest możliwe przeniesienie (lub opublikowanie go w wątku) do niego czystego, aby mógł przerobić swój plik

i zoptymalizuj swoje potrzeby

Wielkie podziękowania

@+ ;-))

3 polubienia

@GT22 niestety nie, inaczej chętnie bym to zrobił.

Ale jak powiedziałem, zajmuje to dużo czasu, którego teraz nie mam.

Do odzyskania jest tylko około 200 plików. Korekta polega na utworzeniu płaskich ścian w celu wypełnienia otworów, przyszyciu ich do istniejących powierzchni w celu uzyskania objętości...

1 polubienie

Witam

Czy mógłby nam Pan/Pani podać liczbę elementów składowych swojego zespołu?

Można to zrobić za pomocą AssemblyXpert Złożeń (Alt+X).

Gdy w złożeniu znajduje się wiele komponentów, nawet jeśli czas obliczeń każdego komponentu jest krótki, generuje on duże opóźnienie.

Rozwiązaniem, którego używam, jest umieszczenie wszystkich PRT z paskiem blokującym. Narzędzia->Opcja->Ogólne-> włącz pasek bloków. To znacznie skraca czas otwarcia i rejestracji. Kompromis, który nie jest dla mnie, polega na tym, że aby zmodyfikować PRT, musisz podnieść poprzeczkę blokowania.

Dziękuję za odpowiedź @ Stefbeno

więc wniosek nie wiemy, z którą kłodą to zostało zrobione, jest zgniłe, ;-((

Pytanie: Skąd mam wiedzieć, z jakiej kłody został wykonany?

czy to za pośrednictwem Datakit nasz przyjaciel @Félix reprezentuje tutaj

Byłyby możliwości, pytanie, które można by mu zadać

Wiem, że możliwe jest skorzystanie z bezpłatnego okresu próbnego

więc @Joss próbuje skontaktować się za pośrednictwem MP @Felix zobaczyć  (zakładka członków, aby pobrać Datakit jako wersję próbną)

Nigdy nie wiesz, czy to może się udać; '-(

W każdym razie dziękuję za wszystko

@+ ;-))

Witam, udało mi się szybko wyciągnąć kilku posłów do PE, których potrzebowałem, i odłożyłem projekt na bok z powodu braku czasu w tym tygodniu... Odpowiadając s.leiato, listwa blokująca była mi już kilkakrotnie proponowana niestety w tym montażu i tylko w tym montażu listwa blokująca nie działa, nawet się nie pojawia, mimo zaznaczonej opcji...

@gt22, szkielet został wykonany w Autocad, to na pewno, prace konstrukcyjne, które dostarczyły mi ten budynek, działają tylko z tym (tym)...

W każdym razie dziękuję za zaangażowanie ;)

2 polubienia