A jeśli @ Alexandre przeczytałem poprzednie odpowiedzi i postaram się jak najlepiej spełnić oczekiwania poprzez prośby
Pytanie u podstaw brzmiało, czy się nie mylę, odnośniki punktowe
Myślę, że na to odpowiedziałem
To prawda, że nie znam Nastran, a podczas rozmowy szukałem i znalazłem mnóstwo linków
z których uczyniłem cię przez niektórych
z drugiej strony, że też to czytałem
Ostatnie zdanie dość mocno mnie zaskoczyło, pod Nastran nie można zaczynać od zera
...............................................................................................
Import
Możliwość importu pozwala użytkownikowi na pobranie modelu aerodynamicznego z bazy danych MSC. Patran opisany w pliku MSC. Dane wejściowe Nastran, plik interfejsu Aero Mesh lub plik A502.
Dane modelu, w tym podnośnik powierzchniowy, obiekt, urządzenie sterujące i splajny, można zaimportować, odczytując plik wejściowy MSC. Nastran ( . Bdf lub . Dat ) . Dane modelu 3D można importować na dwa różne sposoby. Użytkownik może wczytać w pliku interfejsu Aero Mesh (plik. Ami ) , patrz Dodatek F, aby dowiedzieć się, czy użytkownik może odczytać plik A502 (plik inp . ) . Pokazany tutaj formularz importu daje użytkownikom dostęp do wszystkich trzech metod importu.
Uwaga:
Jeden. Podczas odczytu pliku wejściowego MSC. Nastran , odpowiednie jednostki są tworzone w bazie danych tak, jakby użytkownik wykonał kompilację za pośrednictwem interfejsu użytkownika. Tworzone są odpowiednie polecenia pliku sesji naśladujące tę konstrukcję.
2 . Aerodynamiczny układ współrzędnych z pliku danych zbiorczych oraz układy współrzędnych linii zawiasów są kopiowane do bazy danych MSC. Patran . Jeśli jednak w bazie danych istnieje już układ współrzędnych o tym samym identyfikatorze, zakłada się, że ten układ współrzędnych jest używany, a układ współrzędnych z pliku danych nie został zaimportowany zbiorczo.
3 . Aby można było zaimportować informacje o splajnach, węzły konstrukcyjne muszą już istnieć w bazie danych. Jeśli do bazy danych importowane są zarówno modele konstrukcyjne, jak i aerodynamiczne, należy zaimportować pierwszą konstrukcję (przy użyciu pliku opcji/importu preferencji MSC). Structural Patran) przed użyciem opcji MSC. FlightLoads import, aby uzyskać model aerodynamiczny. Jeśli węzły konstrukcyjne nie są obecne, importowany jest model aerodynamiczny, ale nie model aeroelastyczny.
4 . Zaimportowanie danych modelu 3D powoduje utworzenie odpowiednich encji w bazie danych. Obecnie nie ma interfejsu użytkownika, który umożliwiałby użytkownikom tworzenie modeli 3D od podstaw, jeśli w pliku sesji nie są zapisywane żadne polecenia.
oto jest @+ ;-)