Punkty PD

Kiedy klikniesz na profil członka na forum, nie można poznać jego poziomu XP.
Może to ostatecznie wpłynąć na zaufanie do tego członka (początkującego lub bardziej doświadczonego)
Inna sprawa, gdy spojrzymy na członków z największą liczbą XP na Lynkoa, jeden członek osiąga XP 20 z 4 odpowiedziami, a inny poziom 17 z taką samą liczbą odpowiedzi, prawdopodobnie Bug?
Nawiasem mówiąc, jaki jest maksymalny poziom?

3 polubienia

Witam @sbadenis

Aby móc zobaczyć poziom członków, musisz przejść przez pole członkowskie platformy, nie są oni dostępni z profili forum!
Jeśli chodzi o xp, niektóre zachowania są rzeczywiście dziwne, zgłosiliśmy ten błąd :thinking:
Wreszcie, maksymalna liczba poziomów na razie to 50, od Ciebie zależy, czy zagrasz, aby do niej dotrzeć :wink:

Witam @sbadenis
poziom XP jest funkcją zdobytych punktów, ale nie tylko dzięki odpowiedziom, trzeba też przyjrzeć się innym czynnikom (rozwiązania, pytania, uzupełnienie profilu, liczba wizyt itp.). Są też wyzwania, które przynoszą dużo punktów!

1 polubienie

Oczywiście @Sylk dobrze zrozumiałem, ale kiedy widzę , że niektórzy użytkownicy z bardzo małą liczbą odpowiedzi lub bez nich mają poziom XP od 2 do 5 razy wyższy niż ktoś, kto regularnie odpowiada, a nawet regularnie udziela dobrych odpowiedzi, mówię sobie, że to nie jest logiczne dla forum samopomocy.
Nawiasem mówiąc, aby zebrać kilka prostych punktów, po prostu idź i zobacz profile: 5XP na profil w określonym dziennym limicie...

1 polubienie

Oto przykład:

I nie mam nic przeciwko tej osobie, ale po prostu nie wydaje mi się to logiczne, ostatnia aktywność = 0 odpowiedzi, 0 pytań...

Tak, zgadzam się, że nie wydaje się to logiczne, jednak biorąc pod uwagę, że są członkami od ponad 3000 dni, zastanawiam się, czy nie jest to konsekwencja aktualizacji forum. Podobnie jak w przypadku obecnej aktualizacji, nasz licznik odpowiedzi jest resetowany na profilu TEGO forum.
Myślę, że nie jestem daleki od prawdy zakładając, że byli po prostu szczególnie aktywni przed poprzednimi aktualizacjami, a ich liczba odpowiedzi nie odzwierciedla wcześniejszej aktywności. Być może opuścili forum po aktualizacji, która już im nie odpowiadała. Lubię co. Punkty zostaną zachowane, ale nie ich aktywność.

2 polubienia

Nie, naprawdę myślę o błędzie, którego jestem członkiem od 3475 dni, dzisiaj! I nadal jestem znacznie poniżej pod względem XP. :grinning:

To jest siedzący tryb życia; Nie jesteś wystarczająco aktywny, młody padawan :stuck_out_tongue:

Być może masz rację, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że po drodze doszło do utraty statystyk.

1 polubienie

Witam
Przykład podany przez sbadenisa, wygląda bardzo podobnie do robaka, wszystko jest puste w jego profilu, zarówno pod względem aktywności (pytanie, odpowiedź itp.), jak i prezentacji. Coś musiało nie nastąpić podczas przeprojektowania strony i przeniesienia na nowe forum! Pomijając oczywiście punkty :slight_smile:
Jeśli chodzi o przyznawanie punktów, to przyznam, że również trudno mi zrozumieć logikę.

1 polubienie

Witam
Nie jestem pewien, czy jest to wiarygodny wskaźnik, osobiście jestem na poziomie 7 pod względem ogólnej liczby udzielonych odpowiedzi. W każdym razie nie przywiązuję większego zainteresowania do tych punktów, więc poziom 7, 12, 25, 30 na limicie nie ma to znaczenia.
Najbardziej wymowną rzeczą jest liczba odpowiedzi, a zwłaszcza liczba odpowiedzi, które doprowadziły do rozwiązania problemu.

3 polubienia

Jak powiedziałby Georges Marchais: "To skandal, że uczciwi pracownicy nie są nagradzani".

Dobry wieczór

Tak, liczba odpowiedzi, które doprowadziły do rozwiązania problemu, jest znacząca. Jednak wiele osób, którym pomagamy, nie wyznacza "Właściwej Odpowiedzi".
Członkowie musieliby wybrać facylitatora, który byłby odpowiedzialny za zamknięcie tematu.
Nawiasem mówiąc, to jest pewien problem na wielu forach.

Pozdrowienia

3 polubienia

Tak, zawsze jest to trochę frustrujące, ale na ich obronę powiem, że nie wszyscy z nich są bardzo dobrze zaznajomieni z tym, jak działają fora i ich zmienna specyfika. Obowiązkiem webmasterów jest podkreślenie ważnych cech, aby wyskakiwali na neofitów bez konieczności domagania się od nich działania.

Cześć @Zozo_mp @Coralie

kilka lat temu; Była to kwestia (wraz z Clémentine) stworzenia wraz z członkami VIP grupy ludzi, której celem byłoby wybranie najlepszej odpowiedzi na nieuzasadnione pytanie i pozostawienie jej obfitości.

1 polubienie

Witam panie i @ wszyscy

Wolę pomysł @ac_cobra_427 grupy, która zatwierdzi najlepszą odpowiedź, gdy dana osoba nie wybierze najlepszej odpowiedzi, aby zamknąć temat.
Jeśli jednak jeden z członków tej grupy opublikuje odpowiedź, nie wybierze poprawnej odpowiedzi.

Pozdrowienia

2 polubienia

Sugeruję, abyśmy posprzątali samouczki. Niech intruzi będą niepokojeni!
Rzeczywiście, pozbawieni skrupułów trenerzy (których nie wymienię z nazwiska i którzy nigdy nie udzielają się na forum) i inne osoby dosłownie nasycili tę część fałszywymi samouczkami, których jedynym celem jest zachęcenie nas do odwiedzenia ich strony.

W ten sposób doskonałe samouczki @ac_cobra_427 (by wymienić tylko jednego z doskonałych korepetytorów) są dosłownie utopione w bezkształtnych i często błędnych bzdurach.

Mogłaby to być grupa stałych, upartych członków wybieranych przez pozostałych członków, którzy byliby odpowiedzialni za uprzątnięcie tej części, zanim zamieni się ona w stajnię Augiasza.
Ta grupa zatwierdziłaby publikowanie samouczków online, co zapobiegłoby wypełnianiu ich przez chat'boty i inne pozbawione skrupułów pignoufy.

Z mojego punktu widzenia ta grupa ma na celu jedynie dostarczenie samouczka na temat konkretnych przypadków odpowiadających na konkretne zapytanie. Celem nie jest zrobienie drugiego youtube'a, który jest bardzo dobrze dostarczony w 98,75% przypadków.

Pozdrowienia

(Germaine, moje krople! mnie zirytowały)

4 polubienia

Dobrym pomysłem jest zebranie małej grupy, która zweryfikuje poprawne odpowiedzi osierocone.

Jeśli chodzi o punkty XP, nie mogę nawet znaleźć swojego...
Nie jest to parametr, na który zwracam uwagę, nowicjusz na forum może bardzo dobrze udzielić doskonałej odpowiedzi.
Ogólnie rzecz biorąc, o ile nie wrócimy do starego sposobu pracy na forum, gdzie punkty pozwalały wygrywać prezenty, nie jestem zwolennikiem tego rodzaju ocen, które są dodatkiem do znacznie bardziej wymownych statystyk liczby udzielonych poprawnych odpowiedzi.

2 polubienia

Witaj @Coralie,

Nie do końca rozumiem przypisywanie punktów XP, ponieważ brałem udział w wyzwaniach i należę do grupy i stworzyłem grupę?

Witaj @ac_cobra_427 , ten pomysł wydaje mi się bardzo interesujący do skonfigurowania!
Sprawdzamy, czy jest to możliwe, ponieważ byłoby to kwestią pozostawienia pewnej liczbie osób uzyskania najlepszych odpowiedzi, bez zakłócania wyborów autora pytania.
Mała ankieta, kto byłby chętny do bycia częścią tej grupy i podjęcia misji walidacji najlepszych odpowiedzi?

• Mnie
  • Nie ja

0 głosujących

1 polubienie