Czcionka niedostępna w oprogramowaniu

Witam

Dodałem czcionkę (standardową kursywę), która jest obecna w innych programach (Office, DraftSight, ...), ale kiedy jestem w szkicu, aby wpisać tekst, ta czcionka nie pojawia się w opcjach?

Nie miałem problemu z instalacją pliku ttf, zrestartowałem stację, ... Suszę się!

Pozdrawiam.

Krzysztof

Zwykle działa za pierwszym razem... przynajmniej poprzez ponowne uruchomienie stacji, tak jak to zrobiłeś.

Która wersja Windows i oprogramowania?

Czy ta czcionka jest kompatybilna z SolidWorks?

Wymagane są czcionki OpenType lub TrueType.

pojawia się w 

Panel sterowania\Wszystkie panele sterowania\Czcionki?

Czy jest dostępny w innych aplikacjach?

2 polubienia

Uwaga: niektóre czcionki nie są kompatybilne z tekstem szkicu (na przykład czcionka nie jest możliwa do późniejszego wytłoczenia)

Pierwszą rzeczą do sprawdzenia jest to, że w solidworks istnieje czcionka dla standardowych adnotacji... Jeśli tak, to dlatego, że ta czcionka nie jest zgodna z funkcją Sketch Text.

2 polubienia

Wypróbowałem tę czcionkę (standardową kursywą) i mam ten sam efekt.

Działa na Wordzie i reszcie, ale niewidoczny na SolidWorks, szkicowaniu lub adnotacji.

@Lucas: Czcionka to TrueType.

Test w domu?

cursive_standard.ttf

W końcu czcionka była dobrze zainstalowana i obecna w systemie Windows/Fonts.

Był dostępny na rysunku i ... w trybie szkicowania. Subtelność polega na tym, że na rysunku (i we wszystkich innych aplikacjach) pojawia się pod nazwą czcionki (kursywa standardowa), podczas gdy w szkicu pojawia się pod nazwą pliku obecnego w czcionkach (tj. Standardowa). Musiałeś to wiedzieć!

Dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Krzysztof

1 polubienie