Witam
Dodałem czcionkę (standardową kursywę), która jest obecna w innych programach (Office, DraftSight, ...), ale kiedy jestem w szkicu, aby wpisać tekst, ta czcionka nie pojawia się w opcjach?
Nie miałem problemu z instalacją pliku ttf, zrestartowałem stację, ... Suszę się!
Pozdrawiam.
Krzysztof
Zwykle działa za pierwszym razem... przynajmniej poprzez ponowne uruchomienie stacji, tak jak to zrobiłeś.
Która wersja Windows i oprogramowania?
Czy ta czcionka jest kompatybilna z SolidWorks?
Wymagane są czcionki OpenType lub TrueType.
pojawia się w
Panel sterowania\Wszystkie panele sterowania\Czcionki?
Czy jest dostępny w innych aplikacjach?
2 polubienia
Uwaga: niektóre czcionki nie są kompatybilne z tekstem szkicu (na przykład czcionka nie jest możliwa do późniejszego wytłoczenia)
Pierwszą rzeczą do sprawdzenia jest to, że w solidworks istnieje czcionka dla standardowych adnotacji... Jeśli tak, to dlatego, że ta czcionka nie jest zgodna z funkcją Sketch Text.
2 polubienia
Wypróbowałem tę czcionkę (standardową kursywą) i mam ten sam efekt.
Działa na Wordzie i reszcie, ale niewidoczny na SolidWorks, szkicowaniu lub adnotacji.
@Lucas: Czcionka to TrueType.
Test w domu?
cursive_standard.ttf
W końcu czcionka była dobrze zainstalowana i obecna w systemie Windows/Fonts.
Był dostępny na rysunku i ... w trybie szkicowania. Subtelność polega na tym, że na rysunku (i we wszystkich innych aplikacjach) pojawia się pod nazwą czcionki (kursywa standardowa), podczas gdy w szkicu pojawia się pod nazwą pliku obecnego w czcionkach (tj. Standardowa). Musiałeś to wiedzieć!
Dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Krzysztof
1 polubienie