Wydaje mi się, że temat był już poruszany, ale nie zrozumiałem rozwiązania. Przepraszam za repost.
Jak wykonać powtórzenie bryły wzdłuż polilinii? Szkic zawiera tylko jedną linię, która składa się z linii prostych, łuku koła, zaokrąglenia pod kątem 45° itp.
Chciałbym powtórzyć mały prostokątny korpus wzdłuż tej linii.
Zwykle wykonujemy "powtarzanie sterowane krzywą", wybierając szkic w funkcji jedzenia, a nie na ekranie, a w przypadku splajnu wynik jest idealny, ale z komunikatem o błędzie polilinii. :(
Przepraszam, nie mogę poprawnie odczytać komunikatu o błędzie (jest naprawdę mały na obrazie). Ale to tak, jakby linie polilinii nie były ze sobą połączone
Myślę, że musisz edytować szkic polilinii, a następnie w Narzędzia, Narzędzia splajnu, musisz użyć: Dostosuj splajn tak, aby tworzył tylko jeden segment, a następnie spróbuj ponownie powtórzyć.
Edytuj szkic / narzędzia / narzędzia splajnu / Dostosuj splajn (jedyny możliwy wybór) / następnie kliknij każdą linię polilinii i zatwierdź. Następnie należy opuścić szkic, rozpocząć powtarzanie sterowane krzywą, a podczas wybierania krzywej kliknąć nazwę szkicu w menedżerze elementów.
Dziękuję gt22, twoje rozwiązanie też działa! i jest jeszcze szybszy :)
(Nie udało mi się to jednak za pierwszym razem, a ponieważ już zweryfikowałem rozwiązanie Micka, nie mogłem zweryfikować twojego, .. DSL dla twoich statystyk ;) )
Coin37coin: ok, ponownie opublikowałem obraz z większym oknem błędu.