Powtarzanie polilinii i krzywej

Witam

Wydaje mi się, że temat był już poruszany, ale nie zrozumiałem rozwiązania. Przepraszam za repost.

Jak wykonać powtórzenie bryły wzdłuż polilinii? Szkic zawiera tylko jedną linię, która składa się z linii prostych, łuku koła, zaokrąglenia pod kątem 45° itp.

Chciałbym powtórzyć mały prostokątny korpus wzdłuż tej linii.

Zwykle wykonujemy "powtarzanie sterowane krzywą", wybierając szkic w funkcji jedzenia, a nie na ekranie, a w przypadku splajnu wynik jest idealny, ale z komunikatem o błędzie polilinii. :(

W załączeniu zdjęcie objaśniające:

Dziękuję za pomoc

Witam

Przepraszam, nie mogę poprawnie odczytać komunikatu o błędzie (jest naprawdę mały na obrazie). Ale to tak, jakby linie polilinii nie były ze sobą połączone

2 polubienia

Witam

Myślę, że musisz edytować szkic polilinii, a następnie w Narzędzia, Narzędzia splajnu, musisz użyć: Dostosuj splajn tak, aby tworzył tylko jeden segment, a następnie spróbuj ponownie powtórzyć.

Miłego dnia

Mick

3 polubienia

Przekształcasz swoją plolyline w szkic 3D

Będziesz miał więcej niż 1 i tylko odnośnik do wiersza 

i tworzysz swoje próby na tym szkicu 

http://www.lynkoa.com/forum/cao/repetition-pilotee-par-une-courbe

3 polubienia

Dziękuję Mick, to było prawda!

Edytuj szkic / narzędzia / narzędzia splajnu / Dostosuj splajn (jedyny możliwy wybór) / następnie kliknij każdą linię polilinii i zatwierdź. Następnie należy opuścić szkic, rozpocząć powtarzanie sterowane krzywą, a podczas wybierania krzywej kliknąć nazwę szkicu w menedżerze elementów.

Dziękuję gt22, twoje rozwiązanie też działa! i jest jeszcze szybszy :)

(Nie udało mi się to jednak za pierwszym razem, a ponieważ już zweryfikowałem rozwiązanie Micka, nie mogłem zweryfikować twojego, .. DSL dla twoich statystyk ;) )

Coin37coin: ok, ponownie opublikowałem obraz z większym oknem błędu.

2 polubienia

@ Pa

Nic wielkiego moje statystyki ;-)

Ważne jest to, że znalazłeś odpowiedź na swój problem

Przynajmniej byłeś w stanie porównać 2 solucja

@+ ;-)

2 polubienia