Witam
Czy można skojarzyć wyskakujące okienko ze strumieniem epdm? Części mojego skarbca mają życie, zdarza się, że niektóre stają się przestarzałe, więc chciałbym stworzyć "PRZESTARZAŁY" przepływ, który, gdy otwieram ASM od Solid, uruchamiałby okno ostrzegające mnie za każdym razem, gdy zobaczy monetę w tym przepływie...
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Juliański
Witam
Nie mam pojęcia , czy to, czego chcesz, jest osiągalne, ale prostą sztuczką jest pokolorowanie elementów "OBSELETE" określonym kolorem. Na przykład w kolorze czerwonym.
W ten sposób, gdy otworzysz swój element lub zespół, który go zawiera, jest on widoczny bezpośrednio.
Klasa A+
2 polubienia
Cześć, o tak, bardzo dobry pomysł!
Musimy oddać kredyt zaufania Cezarowi...
Ta wskazówka nie jest moja (ale myślę, że jest dobra, więc dzielę się :-) )
Klasa A+
Cześć, Dzięki za wskazówkę, jestem biorcą a+
A więc dziękuję Cezarowi! :) Zostawiam post aktywny na wypadek, gdyby miał automatyczne rozwiązanie...
Nawiasem mówiąc, właśnie zdałem sobie sprawę, że to "stan", a nie "przepływ", wywoła wyskakujące okienko...
Witam
Poprzez stopniowanie PDM Dispacth, które wyzwalałoby się w zależności od stanu dokumentu, możliwe jest wyświetlenie komunikatu.
@+
@Coyote : Nie można wyzwolić komunikatu w oprogramowaniu za pomocą wysyłki podczas otwierania pliku. Z drugiej strony, z interfejsem API, który działa w tle, jest to wykonalne, ale wymaga, aby oprogramowanie było uruchamiane z tą procedurą, która działa stale.
@Coyote @Cyril.f rzeczywiście brak interakcji z solid dla działań wysyłkowych. Jeśli chodzi o api w tle, to obawiam się, że obciąży system, a mój już jest powolny...
Podoba mi się rozwiązanie koloru, jest proste i przynajmniej wyskakuje na ciebie OO
Ponownie
Ha tak, nie zrozumiałem, że chciałeś wiadomości podczas otwierania fchier, ale przy ekstrakcji mogliśmy!
@+
Witam, interesuje mnie technika nakładania określonego koloru na część lub zespół, jeśli jest przestarzały.
Czy mógłbyś mi powiedzieć, jak to osiągasz . Dziękuję.