Laptop i stacja dokująca

Witam

Przeszliśmy od stacjonarnej stacji Bi screen do telefonów komórkowych podłączonych do samych stacji dokujących podłączonych do tych 2 ekranów.

Problem, z którym się spotykamy, polega na tym, że Solidworks nie uruchamia się, jeśli ekran laptopa nie jest ustawiony jako ekran główny.

Zwykle do pracy biurowej laptop pozostaje zamknięty. Możliwe jest również uruchomienie solidworks na tym ekranie i późniejsze przesuwanie go, ale potem wszystkie wiadomości z Solidworks pojawiają się na ekranie głównym, co wcale nie jest praktyczne.

Nie wiem, czy jest to spowodowane problemem z rozdzielczością wyświetlacza, czy czymś innym, ale w obecnej sytuacji praca z laptopem jest niemożliwa.

Dziękuję za oświecenie mnie, jeśli istnieje konkretny parametr do wykonania w Solidworks.

witam, na HP wyłączyliśmy ekran laptopa (zamknięty opcją w W10 zarządzanie energią zamknięty ekran nic nie robi) i projektant pracuje na 2 ekranach podłączonych do stacji dokującej.

w przypadku komputerów z serii Dell 75xx miałem o wiele więcej problemów z przejściem przez stację dokującą, a rozwiązaniem było odesłanie komputerów z powrotem w celu naprawy karty graficznej.....

Dziękuję, tak działa bez zarzutu.