Witam, wszystko, co musisz zrobić, to sprawić, by Twój szkic pojawił się w miejscu, w którym wykonałeś poprzednią dziurę. Następnie możesz go przytrzymać podczas ustawiania piercingu...
Podobnie jak Azrod, wystarczy kliknąć krawędź utworzoną przez krawędź otworu, aby zwymiarować.
@Ac kobra: Ogólnie rzecz biorąc, jeśli jest ktoś, kto robi mi to w biurze, zmuszam go do zjedzenia ekranu! Jeśli istnieje funkcja przekłuwania, nie chodzi o to, aby wyglądać ładnie: jest ona automatycznie rozpoznawana podczas wymiarowania i wykonywania powiązanych powtórzeń.
to prawda, ale masz szkic w drzewie, a następnie funkcje wiercenia dla każdego Ø, podczas gdy tam masz funkcję dla całości.... Jest to bardziej czytelne drzewo tworzenia, gdy masz wiele funkcji, a ponadto nazywasz swoją funkcję tak, jak chcesz, aby sobie poradzić...... A poza tym każdy ma swój sposób pracy, proponuję ale nie OCENIAJ jak pracują inni....
@Ac kobra, nie chcę cię urazić. Niemniej jednak uparcie twierdzę, że aby zrobić otwory, funkcja wiercenia pozwala zrobić prawie to, co opisujesz, automatycznie, z zaletami już wymienionymi. Dla czytelności drzewa wolę tworzyć foldery funkcyjne i współdzielone szkice. Z pewnością i na pewno są przypadki, w których Twoja metoda byłaby bardziej odpowiednia.
A na końcu, jeśli nie możesz zaczepić osi otworu po kliknięciu na jego krawędź (patrz odpowiedź azrod), możesz również sprawić, by osie tymczasowe wyglądały tak, aby były w stanie ustawić odległość od środka, jak chcesz.
Rzeczywiście, wymiarując, zaczepiamy o obwód otworu, a tam wymiaruje się on bezpośrednio w stosunku do środka.
Ac kobra, czasami jestem zmuszony budować różne otwory w następujących po sobie etapach, po prostu tak jak w przypadkach, gdy stuknąłem.
Fab Camp, nie rozumiem, jak możesz sprawić, że na szkicu budowy pojawi się kolejny szkic i przylgnąć do niego. Zauważyłem, że na szkicu, gdy zaczynam wymiarować od wybrania pierwszego punktu, drzewo konstrukcyjne przewija się w dół w oknie głównym. Można kliknąć na szkic danego otworu i zostanie on wyświetlony, ale nie można zawiesić wymiaru, Wyświetlany jest następujący komunikat o błędzie: "Nie można utworzyć wymiaru z wybranych obiektów".
Istnieje również rozwiązanie powtórzenia napędzane szkicem. Wszystko, czego potrzebujesz, to szkic z kropkami i kropka = wiertło. Dlatego bardzo łatwo jest ocenić jeden punkt nad drugim.
Do kranów nie potrzebujesz otworu czołowego; Kiedy korzystasz z tej funkcji, wybierasz twarz i przykładasz stuknięcie, a następnie wymiarujesz, aby ją ustawić... Aby ustawić swój otwór w stosunku do szkicu, po prostu go pokaż, zobacz linki...